Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Atacuri în rafală între foști și actuali președinți ai PNL

Complicată lumea asta politică, unde un fost președinte al PNL îl atacă, pe un alt fost președinte al PNL, care acum e președintele României, iar actualul lider al liberalilor îi transmite celui dintâi, care acum pactizează cu ”dușmanii din PSD”, să o lase mai moale.

Cine sunt cele trei personaje, cu un trecut comun, dar cu trasee diferite? Călin Popescu Tăriceanu, Klaus Iohannis și Ludovic Orban. De unde a pornit, din nou, disputa? De la decizia CCR cu privire la propunerile de modificare a Constituției, făcute de partidele politice, pe marginea rezultatului referendumului pe Justiție. Și, tangențial, și fosta președintă a PNL Alina Gorghiu, îl atacă pe Tăriceanu, deși, pe vremuri, acesta i-a fost maestru în politică.

Pentru gravele tentative de abatere a României de la normele statului de drept universal, anihilate azi de Curtea Constituțională, președintele Klaus Iohannis trebuie să demisioneze necondiționat și imediat din funcție. Imediat însemnând imediat!„, scrie Tăriceanu pe pagina lui de Facebook.

Orban i-a răspuns imediat lui Tăriceanu:

Domnul Tăriceanu trebuie să aibă grijă de partiduleţul care nu a fost în stare să treacă pragă. Sunt curios dacă nu cumva şi el a semnat un proiect de revizuire a Constituţiei, pentru că ne-au copiat şi ei cu un proiect. Nu a fost invalidat referendumul lui Klaus Iohannis. Ceea ce a fost considerat neconstituţional azi (joi – n.r.) este proiectul de revizuire a Constituţiei, atât cât şi un proiect al PSD-ALDE, aşa că mai bine Tăriceanu îşi cere singur demisia, dacă a fost printre semnatarii acestui proiect. Aştept motivare şi chiar sunt extrem de curios cum pot să fundamenteze o astfel de decizie, care e în contradicţie flagrantă cu voinţa cetăţenilor”.

Iar, Alina Gorghiu îi reamintește lui Tăriceanu că și el a semnat.

Am observat încercările ALDE de a-l ataca pe Președintele Iohannis în urma deciziei CCR de azi. Fac un apel către ei să revină în lumea reală. Propunerile respinse astăzi nu au fost elaborate de Președintele Iohannis, ci de partidele politice. Călin Popescu – Tăriceanu este printre inițiatorii propunerii majorității parlamentare. A semnat această propunere probabil cu scopul de a se afirma politic. Dar soluția legislativă propusă de el era greșită. Să recunoască acest lucru, să caute altă variantă. Ce treabă are Președintele Iohannis cu faptul că partidele nu au găsit soluția cea bună?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.