Skip to content
Ediția de astăzi

Bode: Am cerut structurilor MAI să-şi asume un rol activ în derularea campaniei de vaccinare

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a cerut structurilor MAI să-şi asume un rol activ în derularea campaniei de vaccinare.

Faptul că ne aflăm în faţa unor noi provocări generate de valul 4 al pandemiei înseamnă o presiune crescută asupra sistemelor publice, în special pe cel sanitar, de ordine şi siguranţă publică, respectiv pe sistemul de gestionare a situaţiilor de urgenţă. Am solicitat structurilor MAI să acorde în continuare o atenţie sporită şi să îşi asume rolul activ în derularea campaniei naţionale de vaccinare în condiţii de siguranţă. Nivelul de implicare trebuie să rămână unul ridicat, iar coordonarea acţiunilor să fie eficientă şi profesionistă„, a spus Bode, potrivit PSNews.ro

El a informat că joi, în cadrul şedinţei de Colegiu a Ministerului Afacerilor Interne, au fost abordate teme de actualitate care vizează trei paliere principale: implicarea structurilor MAI în derularea campaniei de vaccinare, situaţia execuţiei bugetare la 9 luni şi stadiul implementării măsurilor de reducere a deficitului de personal.

În ceea ce priveşte analiza execuţiei bugetare pe primele 9 luni ale anului 2021, am cerut accelerarea proiectelor de investiţii aflate în derulare pentru atingerea obiectivelor de modernizare instituţională. Fondurile alocate trebuie utilizate la maxim, astfel încât proiectele să respecte graficul de implementare asumat. De aceea, pentru perioada imediat următoare, la nivelul fiecărei structuri trebuie realizată o planificare realistă a execuţiei sumelor rămase de utilizat până la finele anului, care să cuprindă priorităţile de finanţat în concordanţă cu timpul rămas la dispoziţie”, scrie ministrul pe reţeaua de socializare.

În opinia sa, este esenţial să fie crescută viteza de implementare a acestor proiecte de dotare şi investiţii, pentru a fi sporită calitatea serviciilor publice oferite cetăţenilor. „Una dintre cele mai presante probleme ale sistemului de ordine şi siguranţă publică este deficitul de personal. Am demarat un amplu proces de reducere a deficitului cu care ne confruntăm la nivelul tuturor structurilor MAI, pe toate eşaloanele de personal. În principal, ne axăm pe trei direcţii principale de acţiune aflate în desfăşurare. Pe componenta de şcolarizare şi formare la nivelul şcolilor postliceale, interesul manifestat în rândul tinerilor pentru cariera în MAI a fost unul ridicat, fapt dovedit de numărul mare de candidaţi înscrişi, respectiv peste 6 candidaţi pe loc„, a mai arătat Bode.

El precizează că, în ceea ce priveşte admiterea în Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”, interesul a fost la fel de crescut, înregistrându-se o concurenţă de peste 5 candidaţi pe loc. Bode a mai scris că un alt mijloc de reducere a deficitului îl reprezintă demararea recrutării de specialişti din sursă externă, peste 5.000 de posturi fiind disponibile, ceea ce reprezintă un mijloc de profesionalizare imediată la nivelul structurilor.

O altă linie de acţiune extrem de importantă asupra căreia ne concentrăm se referă la creşterea stabilităţii şi predictibilităţii pe funcţiile de conducere, ocazie cu care am scos la concurs aproximativ 2.000 de posturi vacante din sistem. Pentru atingerea acestor obiective este nevoie de implicare, monitorizare şi coordonare la nivelul tuturor structurilor MAI, astfel încât procesele complexe de reformă demarate să fie finalizate cu succes„, a explicat Bode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.