Skip to content
Ediția de astăzi

MAI: Se analizează o „relaxare” a programului pentru persoanele de peste 65 de ani

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a afirmat că se analizează o „relaxare” a programului pentru persoanele de peste 65 de ani, având în vedere că intervalul orar 11-13 nu este cel mai potrivit, acum când a venit căldura. El a spus că intervalul ar urma să fie mutat mai devreme dimineaţa, când şi magazinele sunt igienizate, dar ar urma să fie introdus un nou interval, după-amiaza sau seara, când vârstnicii să poată ieşi la plimbare.

Marcel Vela a răspuns, miercuri seară, într-o înregistrare video, mai multor întrebări primite pe contul său de Facebook, asigurându-i, între altele, pe unii cititori că se pot deplasa dintr-un oraş în altul pentru probleme medicale, dar şi pentru a ajunge la casa părintească sau la casa de vacanţă, potrivit PSNews.ro

Vela a fost întrebat despre revenirea acasă sau efectuarea schimbului de către femei care îngrijesc vârstnici în Austria sau Germania. El a spus că acest lucru este posibil în principiu, cu condiţia prezentării unui contract de muncă la frontieră. Având în vedere că este vorba de sute de persoane, el a spus că ar trebui făcută o solicitare la consulat sau la Ambasada de la Viena, pentru a gândi „o soluţie de excepţie diplomatică”, pentru a se face un transport special de repatriere.

El i-a mai răspuns unui pensionar care i-a cerut să li se permită vârstnicilor să iasă pentru a face mişcare.

Vreau să vă spun că avem în analiză o relaxare a programului persoanelor de peste 65 de ani, a venit şi căldura şi probabil intervalul orar 11-13 nu este cel mai nimerit. Va fi mutat mai în prima parte a zilei, coroborat şi cu faptul că la magazine în prima parte a zilei beneficiaţi de condiţii mult mai propice pentru a fi protejaţi, în sensul în care supermarketurile sunt igienizate, dezinfectate la primele ore şi evident luăm în calcul şi o nouă evaluare pentru un interval orar şi spre seară sau după-amiază„, a afirmat Vela.

Vela a primit şi un mesaj din partea unei angajate de la Serviciul pentru Imigrări, mutată de la Biroul Rutier Iaşi, care i-a cerut un sfat pentru a putea lucra din nou „în stradă”, în condiţile în care un transfer durează două-trei luni.

Se aprobă transferul dvs, nu durează două-trei luni, a durat două-trei secunde„, i-a răspuns Vela, mulţumindu-i pentru patriotism.

Vela a afirmat, răspunzând unor alte mesaje, că, în ceea ce priveşte organizarea nunţilor, cel mai probabil mai trebuie aşteptat.

Marcel Vela a mai fost întrebat dacă pompierii vor primi cei 2.500 de lei brut stimulent pentru cei care intră în contact cu pacienţi cu COVID-19.

Este o analiză pe care o facem la nivel guvernamental, şi la nivelul Ministerului de interne, nu vreau să vă spun că încă nu am stabilit, şi cu Ministerul de Finanţe, cuantumul coeficientului de risc, din punctul meu de vedere nu va fi la nivelul medicului care este într-un contact permanent cu bolanvul de coronavirus şi aţi văzut şi evoluţia îmbolnăvirilor în mediul, în zona medicală, dar eu, ca ministru al Afacerilor Interne, mă voi preocupa ca să primiţi un stimulent de risc şi pompierii,dar şi poliţiştii, poliţiştii de frotieră, jandarmii (…)„, a mai spus Vela.

El a răspuns îmesajelor primite timp de aproximativ jumătate de oră, fiind vorba de mai mult de şapte întrebări, cum anunţase iniţial, şi a spus că va face acelaşi lucru şi săptămâna viitoare.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seară, că va răspunde, în fiecare zi de miercuri, printr-un video postat pe pagina sa de Facebook, la şapte întrebări pe care le va primi tot pe Facebook de la cetăţeni. Întrebările la care va răspunde vor fi alese aleatoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.