Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban și-a depus mandatul de premier

Ludovic Orban a anunțat luni seara, 7 decembrie, că a decis să își depună mandatul de prim – ministru.

Decizia mea de astăzi vreau să arate un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcția de prim – ministru, că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern format din partidele de centru – dreapta, care susțin orientarea euro – atlantică a României, să folosească resursele și să fructifice oportunitățile pentru a crește calitatea vieții pentru fiecare român”, a declarat Ludovic Orban.

Liderul PNL a anunțat că până la formarea noului guvern, premierul interimar urmează să fie desemnat de președintele României Klaus Iohannis.

”Trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil, care să reprezinte voinţa cetăţenilor români care-şi doresc modernizarea României. Decizia mea de azi arată un lucru foarte clar: nu mă cramponez de funcţia de premier. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la formarea unui guvern de centru-dreapta. Îmi închei mandatul de premier după un an şi o lună, în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Am încercat să-mi fac datoria faţă de România şi plec din funcţia de premier cu conştinţa datoriei împăcată. Tot ce a fost omeneşte posibil am făcut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările cu care s-a confruntat România. Obiectivul pe care îl am e să formez o majoritate parlamentară care să nu cuprindă PSD: Sper că vocea raţiunii va triumfa. Demisia mea vreau să arate un lucru limpede: nu mă cramponez de nicio funcţie. Pentru mine, interesul României e deaspura PNL. Am convigerea că negocierile vor duce la un guvern care să aibă capacitatea să ducă România înainte”, a declarat Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.