Skip to content
Social

Bugetul de pensii, în creştere faţă de suma estimată iniţial la veniturile pe anul 2021

Propunerea de rectificare bugetară pentru Ministerul Muncii prevede diminuarea cu 3,3 miliarde de lei a subvenţiei acordate de la bugetul de stat către bugetul asigurărilor sociale, fapt care reflectă creşterea veniturilor colectate din contribuţiile angajaţilor, arată ministerul.

Conform unui comunicat de presă transmis, luni seară, de Ministerul Muncii, în acest moment, BASS nu mai are nevoie de subvenţia de 16,77 miliarde de lei de la bugetul de stat, prevăzută la începutul anului, ci doar de 13,4 miliarde de lei.

Creşterea investiţiilor cu 32,4% faţă de perioada similară a anului trecut şi măsurile de susţinere a mediului de afaceri – măsurile pentru angajaţi şi angajatori, flexibilizarea muncii, debirocratizarea, digitalizarea relaţiilor de muncă au avut impact şi asupra pieţei muncii, astfel încât, din ianuarie până acum, s-au înregistrat un număr de 120 000 noi contracte active şi tot atâtea persoane nou intrate pe piaţa muncii, susţin reprezentanţii ministerului.

Diminuarea subvenţiei de la bugetul de stat NU înseamnă reducerea bugetului alocat Ministerului Muncii si Protectiei Sociale. Sumele necesare pentru plata pensiilor, ajutoarelor sociale şi a celorlalte drepturi sunt prevăzute în bugetul asigurărilor sociale şi vor fi achitate la timp beneficiarilor, ca şi până acum„, se subliniază în document.

Potrivit aceleiaşi surse, în propunerea de rectificare a bugetului ministerului este prevăzută, de asemenea, o creştere de 547 milioane de lei pentru echilibrarea bugetului de şomaj, ca efect al majorării cheltuielilor pentru aplicarea măsurilor active destinate angajaţilor şi angajatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.