Skip to content
Administrație locală Recent

Bugetul județului Mehedinți a fost rezolvat – Când se dau banii pentru copii și persoanele vulnerabile

Problema bugetului județului Mehedinți pe anul 2020 a fost rezolvată, în sfârșit. Totul a pornit după ce în luna februarie președintele CJ și majoritatea consilierilor social democrați au adoptat un buget în care nu prevăzuseră bani pentru plata salariilor angajaților DGSAPC și a persoanelor vulnerabile din județ. Prefectul a atacat în contencios proiectul de buget, pentru a verifica legalitatea, drept urmare totul a fost blocat.

Între timp, președintele CJ Mehedinți a convocat o ședință extraordinară ca să propună contractarea unui împrumut prin care să asigure cheltuielile neeligibile pentru proiectele de investiții, însă consilierii liberali s-au abținut precizând că este iar vorba de o ”golăneală” politică, având în vedere că recomandările exprese de la ministerul de Finanțe prevedeau votul pe un nou proiect de buget.

Miercuri, 11 martie, a fost convocată o nouă ședință de CJ prin care s-a adoptat o hotărâre de modificare a bugetului județului prin care s-au alocat banii necesari pentru funcționarea DGASPC, pentru plata salariilor angajaților, precum și pentru salariile angajaților Consiliului Județean și ai celorlalte instituții subordonate, care se va face în cursul zilei de luni, 16 martie.

ANGAJAȚII DGASPC, AI CONSILIULUI JUDEȚEAN ȘI CEI AI CELORLALTE INSTITUȚII SUBORDONATE VOR PRIMI SALARIILE LUNI, 16.03. Le-am propus astăzi consilierilor județeni, modificarea bugetului județului, aprobat în data de 18.02.2020, cu alocarea sumei de 19,8 milioane lei pentru funcționarea Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. A fost soluția identificată în colaborare cu aparatul de specialitate al Consiliului Județean, după ce ne-am asigurat că vom avea fonduri pentru a suporta cheltuielile neeligibile pentru proiectele de investiții cu fonduri externe asumate în cursul anului trecut. Împrumutul aprobat în cursul ședinței de luni asigură aceste sume. Soluția prezentată a fost luată pentru că oamenii nu au de ce să sufere din cauza unui Guvern iresponsabil care potrivit legii, trebuia să aloce 90% din fondurile necesare DGASPC și a alocat doar 12%. În concret, Guvernul PNL a alocat 10,5 milioane lei, iar Consiliul Județean a alocat 19,8 milioane lei. Consilierii județeni au agreat soluția propusă și au votat proiectul în unanimitate. Am convingerea că hotărârea aprobată astăzi va primi avizul de legalitate cu celeritate din partea prefectului județului, astfel încât situația să se deblocheze în cel mai scurt timp. În cursul zilei de luni, toți salariații de la DGASPC, Consiliul Județean și cei ai celorlalte instituții subordonate vor primi salariile”, este mesajul președintelui Consiliului Județean Aladin Georgescu.

Consilierii județeni liberali îl acuză în continuare pe liderul județean social democrat că, în toată chestiunea bugetului, a avut o atitudine prin care a sfidat oamenii și legea.

”În sfârșit, greu, dar a înțeles și Aladin Georgescu că politica abuzivă propusă de PSD este nelegală și falimentară. În loc să facă lucrurile așa cum este normal și legal a ales să vitregească de resurse categorii sociale defavorizate, alocând 0 lei la DGASPC. Consilierii județeni PNL au atenționat încă de la început că nu este moral și legal, dar în zadar. Asemeni fostului lider, Liviu Dragnea, Aladin Georgescu sfidează oamenii și legea. Bugetul trebuie construit pe prioritățile și nevoile oamenilor, așa cum am propus de la bun început, noi cei de la PNL”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.