Skip to content
Ediția de astăzi

Coronavirus: Ce măsuri noi au fost luate! Cum se lucrează în instituții

În cursul zilei de miercuri, 11 martie, au fost anunțate noi măsuri pentru a preveni răspândirea infecției cu COVID – 19 – coronavirus. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență Raed Arafat a anunțat că se recomandă decalarea programului angajaților pentru evitarea aglomerației la orele de vârf.

Totodată, secretarul de stat de la Ministerul Sănătății Nelu Tătaru a anunțat că există suficiente teste pentru coronavirus și populația trebuie să respecte indicațiile autorităților.

S-a mai decis ca distribuirea în afara țării a medicamentelor și materialelor sanitare folosite pentru combaterea coronavirus să fie suspendată pentru următoarele 6 luni, iar evenimentele culturale și de divertisment cu participarea a peste 100 de persoane, în spații închise, au fost suspendate până pe data de 31 martie, cu posibilitatea de prelugire.

”Țin să mulțumesc colegilor noștri, care fac o muncă titanică – cei care testează și cei care fac anchete epidemiologice. S-au dat amenzi de 300.000 de lei celor care nu au respectat regulile de izolare…Cei care vin din zonele roșii vor fi introduși în carantină, cei care vin din zonele galbene în izolare la domiciliu. Zona roșie a fost extinsă și la nordul Franței și Madrid. Suntem în scenariul 2, în scenariul 3 (de la 100 de cazuri confirmate în sus – n.red.), iar acum prevenția este regula de bază, dincolo de ce putem face noi, autoritățile. 14 zile din viața lor poate însemna sănătatea acestui popor”, a declarat Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.