Skip to content
Administrație locală Focus Recent

Când va deveni complet funcțională stația de sortare a gunoaielor de la Malovăț

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu speră că în anul 2019 va deveni complet funcțional sistem de management integrat al deșeurilor de la Malovăț.

Prezența doamnei ministru al Fondurilor Europene, Rovana Plumb, în județul Mehedinți, mi-a dat ocazia să o invit la stația de sortare și tratare mecano-biologică din Malovăț. Domnia sa, în calitate de ministru al Mediului, în anul 2013, a semnat contractul de finanțare în valoare de 97 milioane de lei. În cadrul vizitei, reprezentanții echipei de implementare a proiectului i-au arătat ministrului Rovana Plumb mecanismele după care funcționează stația, demnitarul felicitând Consiliul Județean Mehedinți pentru finalizarea acestei investiții deosebit de importante pentru protecția mediului. Am speranța că în primăvara viitoare, acest sistem de management integrat al deșeurilor va deveni complet funcțional, după ce se vor încheia procedurile de atribuire a serviciilor de colectare și transport a deșeurilor de la stațiile de transfer din județ și din municipiul Drobeta Turnu Severin, la stația din Malovăț”, a anunțat Aladin Georgescu.

Joi, 26 aprilie, președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Georgescu, a semnat contractul de delegare prin concesiune a serviciilor de operare, întreţinere şi administrare a staţiei de sortare şi a staţiei de tratare mecano-biologică din localitatea Malovăţ, pe o perioadă de zece ani, concesionarul fiind operatorul unic S.C. BRANTNER SERVICII ECOLOGICE S.R.L.

Proiectul ”Sistem integrat de management al deșeurilor solide în județul Mehedinți”, cofinanțat de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Sectorial ”Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritară 2, Domeniul Major de Intervenție 1 ”Dezvoltarea Sistemelor Integrate de Management al Deșeurilor și Extinderea Infrastructurii de Management al Deșeurilor” și continuat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 3 ”Dezvoltarea Infrastructurii Integrate de Management al Deșeurilor”, are o valoare de 97.094.421 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.