Skip to content
Recent Social

Cazul Sorinei, fetița adoptată de la Baia de Aramă: Ce a decis Tribunalul Mehedinți

Judecătorul de la Tribunalul Mehedinți și-a declinat competența, iar solicitarea procurorului general Bogdan Licu prin care cerea ca Sorina să nu părăsească țara ajunge la Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție Bogdan Licu a formulat luni, 24 iunie, o cerere de ordonanță președințială adresată Tribunalului Mehedinți prin care a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minora adoptată, până la administrarea probelor în dosarele penale constituite la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova şi la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie în cazul minorei adoptate.

Totodată, a cerut revizuirea deciziei civile pronunțată de Curtea de Apel Craiova prin care s-a dispus încuviinţarea adopţiei internaţionale a minorei, solicitându-se schimbarea în tot a deciziei atacate, în sensul respingerii apelurilor ca nefondate, iar în temeiul art. 512 Cod procedură civilă a fost solicitată și suspendarea executării acestei hotărâri.

În cazul fetiței adoptate care a fost ridicată cu forțele de ordine de la asistenții maternali, din Baia de Aramă, există mai multe anchete deschise pentru a afla în condiții s-a petrecut acțiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.