Skip to content
Focus Recent

CCR dă peste nas PSD-ului cu Fondul Suveran de Investiții – Virgil Popescu: Încă un abuz al celor de la PSD&ALDE a fost stopat!

Judecătorii CCR au decis în ședința de miercuri, 18 iulie, că Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională. Curtea Constituțională a admis astăzi una dintre obiecțiile de neconstituționalitate invocate de Partidul Național Liberal privind Legea de înființare a Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Preşedintele CCR Valer Dorneanu a anunțat că un astfel de Fond trebuie înfiinţat prin hotărâre de Guvern. Președintele PNL Mehedinți Virgil Popescu a declarat că prin această decizie încă un abuz al celor de la PSD&ALDE a fost stopat!

În urma sesizării de neconstituționalitate depusă de PNL, CCR a decis că Legea de înfiinţare a Fondului Suveran de Investiţii este neconstituţională. Judecătorii CCR au transmis că Fondul trebuie înfiinţat prin hotărâre de guvern. Doi premieri ai PSD – Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au refuzat să facă legea. Dar cei de la PSD nu au ținut cont de asta. Încă de la adoptarea acestei legi am atras atenția că nu este o lege bună. Spuneam atunci că este profund necondstituțional ca printr-o lege să iei cu japca pachetele de acțiuni ale unor companii (care sunt listate la bursă, care au alți acționari, care poate au drept de preempțiune) și să faci multe lucruri fără hotărâri ale acționarilor luate conform legilor. Deci nu poți să dai derogări la derogări la derogări de la lege, doar c-așa dorește un om în acest moment. Încă un abuz al celor de la PSD&ALDE a fost stopat! #PNLFaceOpoziție”, a scris deputatul PNL pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.