Skip to content
Ediția de astăzi

Ce spune premierul despre redeschiderea școlilor

Premierul României Florin Cîțu a anunțat că legat de redeschiderea școlilor o decizie fermă va fi luată în data de 2 februarie, respectiv săptămâna viitoare.

Noi şi preşedintele României am spus că vom lua o decizie fermă pe 2 februarie. Urmărim până în acel moment exact ce se întâmplă cu situația epidemiologică în România. Dacă avem o înrăutățire a situației, vom lua o decizie pe 2 februarie. Personal, bineînțeles că vreau, ca toată lumea, și şcolile să fie redeschise, și economia să fie deschisă, dar nu contează doar ce vreau eu, contează care este situația din punct de vedere al sănătăţii, pentru că nu putem să relaxăm prea mult condiţiile şi apoi să avem o presiune pe sistemul de sănătate. Repet: cu o campanie de vaccinare care merge bine în România, în ciuda tuturor criticilor, şi dacă ne uităm şi la ceea ce se întâmplă în Uniunea Europeană, putem să gândim că în  perioada următoare vom relaxa aceste condiții”, a declarat șeful Executivului.

Klaus Iohannis declara recent că s-ar putea revine, practic, la sistemul descentralizat care ține cont de evoluția pandemiei din fiecare localitate.

În acest fel, în semestrul II, în localitățile care se încadrează în așa-numitul scenariu verde, cu relativ puține cazuri, toate școlile se redeschid fizic, copiii merg la școală. În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII. În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală”, a mai anunțat președintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.