Skip to content
Ediția de astăzi

PSD pregătește un buget alternativ

Președintele PSD Marcel Ciolacu a anunţat că va avea o întâlnire cu liderii principalelor confederaţii sindicale în vederea construirii bugetului alternativ pentru 2021.

Liderul PSD a adăugat că miercuri social-democraţii vor prezenta varianta lor de buget.

Mâine (marţi – n.r.) ne vom întâlni cu liderii principalelor confederaţii sindicale din ţară pentru a ne consulta asupra principiilor pe care construim bugetul naţional alternativ, precum şi pe indicatorii macroeconomici.
Datele noastre preliminare arată că este corect tot ceea ce mii de sindicalişti strigă de la începutul anului în stradă. Că austeritatea lui Cîţu este o minciună! Că este inuman şi umilitor să majorezi salariul minim cu 25 de bani pe oră într-o ţară unde 50% dintre salarii sunt între 1.300 şi 1.600 de lei lunar, iar preţurile alimentelor şi energiei au explodat! Că împrumuturile aberante ale guvernaţilor s-au scurs în buzunarele clientelei de partid, la populaţie şi firme neajungând nimic!
– Nu au vrut să mărească alocaţiile copiilor. Deşi Germania, de ex., exact asta a făcut anul trecut, iar acum, în America, preşedintele Biden vrea să dea între 3.000 şi 3600 de dolari pe an pentru fiecare copil.
– Nu au mărit salariile şi pensiile conform legii. În schimb, prietenii puterii s-au îmbogăţit din tunurile cu măşti, gen Unifarm sau Romarm, sau din furtul de tablă, vezi cazul Baronului de la Iaşi cercetat de DNA!
– Nu au ajutat firmele locale. România a avut cel mai slab răspuns fiscal anti-pandemie din Europa. Doar promisiuni electorale, în realitate sprijinul concret nici măcar acum nu a ajuns la firmele afectate!
Românii trebuie să ştie adevărul în privinţa finanţelor ţării. Bani sunt şi nu doar pentru clientela puterii!

Vom prezenta miercuri varianta noastră de buget, care demonstrează că sunt bani pentru a mări veniturile românilor şi a ajuta masiv economia! Vom arăta că sănătate poate şi trebuie finanţată suplimentar! Vom explica românilor cum România se poate dezvolta prin stimulare financiară şi nu prin austeritate fiscală!, a scris luni Marcel Ciolacu pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.