Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu: PSD nu va vota niciodată un guvern condus de ministrul care a făcut cel mai mult rău românilor

Desemnarea lui Florin Cîțu ca premier nu a căzut bine celor de la PSD. Președintele partidului Marcel Ciolacu a anunțat că nu vor da votul, iar prin această nominalizare Klaus Iohannis i-a sfidat pe români.

”Din păcate, Președintele Iohannis nu a înțeles că #siguranța românilor și #sănătatea lor sunt mult mai importante decât interesele politice ale partidului său. În locul normalității, Președintele a ales criza! Nominalizarea ca premier desemnat a domnului Florin Cîțu este o sfidare la adresa românilor! Astăzi, indiferent de profesie, de vârstă sau de simpatii politice, cu toții avem nevoie de stabilitate, de măsuri ferme, de profesioniști care să ne spună ce măsuri au fost luate și de ce trebuie să stăm calmi, să nu ne panicăm. Nimeni nu are nevoie de #circ! PSD #nu va vota niciodată un guvern condus de ministrul care a făcut cel mai mult rău românilor: de la împrumuturi de 10 miliarde de euro, la destabilizarea economiei, la deficit excesiv și la creșterea euro și până la scăderea nivelului de trai”, a anunțat președintele PSD.

Un alt social democrat care a criticat aspru această decizie este Eugen Teodorovici, care susține că președintele României a încălcat Constituţia, iar din acest moment ar putea începe procedura de suspendare a şefului statului.

”Propunerea de prim-ministru pe care a făcut-o preşedintele în această seară este de fapt o batjocură la adresa întregii ţări. Preşedintele Iohannis a arătat cât de sadic poate să fie faţă de această ţară, pentru care ar trebui să îşi dea şi viaţa, pentru că aşa spune jurământul domniei sale în faţa naţiunii. (…) Din punctul meu de vedere, domnul preşedinte astăzi a încălcat, cu bună ştiinţă, Constituţia în spiritul său numind o persoană care nu numai că nu se califică pentru o astfel de funcţie, dar, efectiv, cât a fost în viaţa privată, cât a fost în viaţa oficială de ministru la Finanţe a acţionat strict împotriva interesului acestei ţări. Dovezile există, sper ca acea comisie de anchetă din Parlament care se constituie să arate foarte clar românilor cum au arătat ultimele două luni din 2019, cum s-a manipulat efectiv economia românească. Domnul Cîţu a crescut deficitul în mod nemeritat, lăsând la o parte veniturile, neîncasându-le cu bună ştiinţă şi crescând foarte mult, nejustificat, partea de cheltuieli, pentru ca România să aibă un deficit de 4,6%, cu toate că şi cele mai pesimiste previziuni din partea Comisiei Europene erau undeva la 3,6% deficit pe 2019„, a declarat Teodorovici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.