Skip to content
Ediția de astăzi

Coronavirus: Primul pacient confirmat a ajuns la Institutul „Matei Balș” din București

Bărbatul din Gorj depistat cu coronavirus a ajuns, joi dimineață, la Institutul „Matei Balș” din București, unde va fi complet izolat de restul pacienților. Pacientul a fost adus cu o autospecială SMURD, în condiții de izolare totală, fiind asistat de personal medical și un echipaj specializat CBRN, anunță grupul de comunicare strategică.

Din acest moment, orice este posibil în legătură cu extinderea coronavirusului în România, a precizat doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul institutului „Matei Balș”, potrivit PSNews.ro

Dr. Adrian Streinu-Cercel a mai declarat că au fost amenajate două camere, care beneficiază de duşuri chimice şi care conţin câte un pat în momentul de faţă şi pot fi extinse la două paturi şi o zonă de laborator unde se lucrează probele pacienţilor care vor fi diagnosticați cu coronavirus.

Tratamentul este patogenic, şi respectiv simptomatic dacă apar simptome. Dacă persoana e asimptomatică s-ar putea să nu fie nevoie de niciun fel de tratament special. Patogenic e un tratament în care folosim medicamente care se interpun pe modalităţile de apariţie a unor posibile determinări sistemice. 80% dintre persoanele care dezvoltă infecţii virale în general şi cu acest virus sunt persoane asimptomatice. În această perioadă, virusul se multiplică şi poate fi prezent în teste. E motivul pentru care facem aceste teste„, a precizat dr. Adrian Streinu-Cercel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.