Skip to content
Administrație locală

Spitalul Județean va fi dotat cu fonduri europene

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu anunță că proiectul prin care urmează să fie dotat cu aparatură Spitalul Județean a fost admis. Suma care urmează să fie investită este de 6,4 milioane de lei.
Am primit confirmarea că proiectul prin care se va achiziționa aparatură medicală cu fonduri europene în valoare de 6,4 milioane euro, pentru dotarea Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, a fost admis după verificarea administrativă. Este un pas important pe care îl face proiectul depus la sfârșitul lunii septembrie a anului 2020 și este, de departe, cel mai amplu obiectiv pe care ni l-am propus în a doua jumătate a anului trecut, în ceea ce privește dotarea celei mai mari unități medicale din județul Mehedinți. Acesta completează eforturile pe care le facem, la Consiliul Județean Mehedinți, pentru modernizarea infrastructurii de sănătate, astfel încât, unitatea medicală să aibă capacități adecvate de îngrijire și tratament a cazurilor de infecție cu virusul SARS – CoV – 2. Proiectul este depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM), și urmează ca în scurt timp să intre în ultima etapă de evaluare. Imediat ce vom primi confirmarea că a fost aprobat pentru finanțare, vom demara procedurile de achiziție pentru cele 87 de tipuri de aparatură și echipamente medicale care au fost prinse în proiect”, a anunțat Aladin Georgescu.
Dacă vor fi alocați banii se dorește achiziționarea a patru aparate ecograf, un tomograf, 10 paturi ATI, un electrocardiograf și un aparat de anestezie de înaltă performanță.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.