Skip to content
Administrație locală

Cine este candidatul USR-PLUS la președinția CJ Mehedinți

Candidatul USR – PLUS la președinția Consiliului Județean Mehedinți este Ștefănescu Laurențiu Costin. Acesta și-a făcut public anunțul candidaturii și a prezentat și un program electoral.

Înainte de a fi în USR&PLUS acesta a fost membru al Forței Civice, a lui Răzvan Ungureanu, și, ulterior, în M10, al Monicăi Macovei, în perioada 2015 – 2016. Totodată, se prezintă ca fiind absolvent al Colegiului Național Traian din Drobeta Turnu Severin și al Universității de Vest din Timișoara, iar în prezent este consultant în domeniul investițiilor și startup-urilor în agricultură.

În programul de candidatură Ștefănescu Laurențiu Costin promite că în primele 6 luni, dacă va fi președintele CJ Mehedinți, va face următoarele:

  • Audit extern extins asupra activitatilor financiare si juridice din ultimele doua mandate ale executivului judetean. Dosarele suspecte vor fi trimise la DNA.
  • Analiza organigramei directiilor si serviciilor Consiliului Judetean si a fiselor posturilor. Acolo unde apar incompatibilitati, angajari nepotrivite cu fisa postului sau de natura politica, se vor organiza concursuri pentru ocuparea respectivelor pozitii publice, in baza criterilor si a responsabilitatilor stabilite conform legii.
  • Comunicarea publica a situatiei existente, a proiectelor si planurilor ce urmeaza sa fie realizate. Toate acestea, in baza consultarii si acordului dumneavoastra precum si in baza necesitatii dezvoltarii durabile a judetului.

Dacă nu voi indeplini aceste promisiuni, în primele 6 luni, îmi asum responsabilitatea de a-mi da demisia”, mai promite acesta.

  • 1. Lansarea in spatiul public a dezbaterilor pentru sustinerea realizarii autostrazii A6. Din nefericire, Oltenia si in particular Severinul, nu sunt racordate la retelele de infrastructura nationala si europeana, acesta fiind un obstacol major in dezvoltarea economica a zonei. Desi pozitia geografica e strategica, autoritatile au uitat aceasta zona, neincluzand-o in proiectele de dezvoltare nationala. Politicienii locali, obedienti sefilor de la Bucuresti, n-au facut nimic pentru a conecta judetul la circuitul European al marfurilor.
  • 2. Dunarea, centrul proiectelor de dezvoltare zonala. Pentru aceasta sunt necesare:
    a) Construirea unui port turistic si de agrement la Severin, in care sa poata acosta pe termen lung si mediu ambarcatiunile de agrement si care sa aiba toate facilitatile necesare.
    b) Realizarea falezei de-a lungul Dunarii intre gara si piciorul podului lui Apolodor.
    c) Restaurarea piciorului Podului lui Apolodor si transformarea sa intr-un obiectiv turistic major al orasului.
    d) Terminarea lucrarilor de amenajare a Muzeului Portile de Fier si includerea sa in circuitul turistic.
    e) Organizarea de evenimentelor nautice pe Dunare, spectacole si festivaluri care sa includa Dunarea si malurile sale pline de istorie.
  • 3. Realizarea unor proiecte de dezvoltare si amenajare a unor spatii care trebuie sa fie incluse in circuite turistice, la nivel judetean.
    a) Programe de amenajare si reabilitare a culelor mehedintene. Culele sunt cele mai reprezentative si specifice prezente ale culturii materiale oltenesti. Consiliul Judetean trebuie sa ajute proprietarii pentru a amenaja aceste obiective si pentru a le introduce in circuitul turistic ( Cula de la Cerneti, Brosteni etc.)
    b) Amenajarea si utilarea Insulei Simian pentru a o transforma intr-un spatiu de desfasurare a actiunilor culturale si de distractie.
    c) Realizarea unui port turistic la Dubova, transformarea si reconfigurarea acestei zone intr-una in care sa se desfasoare evenimente nautice sportive si de entrateiment.
    d) Infiintarea unei statiuni turistice in nordul judetului (Ponoare, Izverna) cu scopul de-a atrage un numar cat mai mare de turisti, intr-o zona cu mare potential turistic.
  • 4. Amenajarea unui parc industrial care sa beneficieze de toate facilitatile de infrastructura. In acest fel, judetul atragand investitii, va crea noi locuri de munca si va avea noi surse de finantarea a bugetelor locale.
  • 5. Dezvoltarea infrastructurii la nivel judetean si interconectarea cailor de transport marfuri si personal intr-un hub usor accesibil si eficient. Asta presupune: o autostrada care sa lege vestul de sudul Europei, drumuri judetene amenajate, port fluvial de marfuri si turistic, retea de cai ferate. Decizia investitionala a marilor companii depinde in mod esential de infrastructura. Un areal de dezvoltare trebuie neaparat sa aiba o infrastructura dezvoltata.
  • 6. Nivelul de dezvoltare a unei societati depinde in mare masura de capacitatea acesteia de a-si sustine batranii. In acest sens, putem imprumuta modele din tarile care au rezolvat aceasta situatie in mod eficient. Realizarea unui complex de blocuri, care la parter sa aiba utilitati precum: cantina in care batranii sa poata manca, servicii medicale non-stop, servicii de asistenta personala, farmacie, club de socializare, etc., iar la etaje garsoniere in care sa poata sa locuiasca batranii care nu pot sa se mai sustina pe cont propriu. Acest sistem, experimentat in nordul Europei, e mult mai uman si eficient, in acelasi timp. In felul acesta inlocuim caminele pentru batrani cu spatii comunitare in care persoanele in varsta isi pastreaza libertatea de miscare, in contextul in care au o sustinere medicala si sociala.
  • 7. Realizarea unui centru sportiv integrat care sa cuprinda terenuri de tenis, de atletism, o sala polivalenta si alte facilitati de desfasurare a activitatilor sportive, atat pentru profesionisti, cat si pentru amatori.
  • 8. Scaderea pretului la energie electrica si termica pentru consumatorul casnic si industrial. In parteneriat public-privat, poate fi produsa energie electrica si termica la prêt mult mai mic decat pretul pietei prin valorificarea ecologica a deseurilor menajere si industriale. In acest fel se rezolva si problema colectarii si depozitarii poluante a deseurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.