Skip to content
Ediția de astăzi

Ciolacu: Ne-am pus în plan să fim primii la alegerile parlamentare. USR și PNL nu o să mai fie aliați

Marcel Ciolacu este de părere că PSD poate fi declarat câștigător al localelor, pentru că a obținut cele mai multe consilii județene, 20, precum și cei mai mulți primari, peste 1.500. Liderul social-democrat este încrezător că partidul pe care îl conduce va câştiga alegerile parlamentare scorul obţinut la scrutinul de duminică fiind o premisă în acest sens.

Ciolacu a declarat, luni seara, la România TV, că planul partidului pentru parlamentarele din decembrie este de a fi prima forță politică a țării. ”Nu este o surpriză rezultatul de la locale. Noi, în interiorul partidului, ne aşteptam la mai multe. Dacă anumiţi colegi ar fi înţeles că trebuie facă o schimbare, am fi avut mai multe Consilii Judeţene. Dacă înţelegem nevoile oamenilor, eu cred că, vizazi de alegerile europarlamentare şi prezidenţiale, cel puţin de când am preluat conducerea, am intrat pe drumul corect. O mărire de 10 procente. PNL a obţinut 34% şi noi avem în jur de 31%”, potrivit PSNews.ro

Potrivit lui Ciolacu, PSD a obţinut în ”jur de 31%” dintre sufragii în urma scrutinului din 27 septembrie. ”Este al treilea scor din istoria PSD, cu 3 în faţă la alegerile locale. Dacă vrem să fim corecţi, ne raportăm la traseul pe care l-a avut partidul în aceste ultimele trei alegeri şi vom vedea că este cu adevărat un câştig imens pentru PSD. Eu cel puţin ceea ce mi-am asumat mi-am îndeplinit: avem cel mai mare număr de consilii judeţene, avem cel mai mare număr de aleşi primari şi automat şi aleşi locali şi avem cu 3 în faţă. Sunt premisele că va fi o bătălie interesantă pentru alegerile parlamentare”, a mai afirmat liderul PSD.

Avem cel mai mare număr de Consilii Judeţene, avem cel mai mare număr de aleşi – primari şi aleşi locali. Sunt premisele că va fi o bătălie destul de interesantă la alegerile generale. În acest moment, partidul are baza necesară de a se lupta pentru primul loc la alegerile parlamentare.

Ne-am pus în plan să fim primii la alegerile parlamentare. USR și PNL nu o să mai fie aliați, cum au fost la locale. Ce nu înțeleg este obsesia președintelui de a recunoaște o necesitate democratică. Trebuie să existe putere și opoziție. Este nevoit mereu să mintă ca să acopere furăciunile PNL. Apoi, își schimbă limbajul, dar eu nu știu cât de credibil poate să fie cu acest dublu limbaj.”, a declarat Marcel Ciolacu.

Ciolacu a precizat că a făcut ”anumite recomandări” filialelor locale, dar că le-a respectat acestora independenţa, le-a respectat alegerea în ceea ce priveşte candidaţii sau alianţele încheiate la nivel local. ”Acum a venit momentul să-şi asume aceste decizii, este şi normal”, a adăugat el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.