Skip to content
Recent Social

Conducerea spitalului județean, chemată la ”raport” de consilierii județeni

Conducerea Spitalului Județean Mehedinți se va prezenta în fața consilierilor județeni pentru a da o serie de explicații legate de activitatea acestei unități sanitare. Decizia a fost luată după ce în urmă cu o lună patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit. Ulterior, în data de 6 mai consilierul județean PNL Stela Firu a solicitat conducerii Spitalului Județean Mehedinți ca în următoarea ședință să se prezinte pentru a prezenta raportul de activitate și pentru a explica cum a fost posibil ca patru pacienți să moară, în timp ce erau internați în secția de Anestezie-Terapie Intensivă.

Și președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a realizat că este nevoie de explicații, drept urmare conducerea spitalului va veni să le ofere la următoarea ședință a Consiliului Județean Mehedinți.

Liderul consilierilor județeni liberali Stela Firu a declarat pentru PSNews Mehedinți că este nevoie de o analiză, având în vedere că toate indiciile arată că situația este gravă.

Așa cum am tot sesizat în ultima perioadă situația spitalului județean, din orașul nostru, este una dezastruoasă, atât din punct de vedere financiar, cât și al asigurării unui act medical de calitate. E cea mai mare unitate sanitară din județ, aici fiind și singurul loc unde ajung cazurile urgente. Nimeni, cu excepția consilierilor PNL nu îi întreabă de nimic pe cei care conduc instituția. Acum aproximativ o lună, când au apărut acele decese, am considerat că situația este una gravă. În prima ședință de CJ am solicitat prezența celor din conducerea spitalului și o analiză a modului în care conduc instituția. Presupun că lucrurile sunt mai grave decât par, atât timp cât, inclusiv, președintele CJ Mehedinți a fost de acord cu aceasta analiză”, ne-a declarat Stela Firu.

Patru pacienți internați la finalul lunii aprilie în secția de Anestezie-Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Drobeta din Turnu Severin și infectați cu Acinetobacter au murit, anunță Ministerul Sănătății, precizând că informarea a venit de la Direcția de Sănătate Publică din Mehedinți.

Citește și Patru pacienți cu infecții nosocomiale au murit – Stela Firu PNL: Conducerea spitalului județean să vină să prezinte situația în ședința CJ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.