Skip to content
Recent

Conflictul Guvern-BNR. Rezultatele întrevederii din biroul lui Dragnea

 

În cursul zilei de joi a avut loc o întrevedere în biroul lui Liviu Dragnea din Parlament, la care au fost prezenți premierul Viorica Dăncilă, guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor și Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de evoluția economiei, de factorii de influența a ratei de inflație, precum și despre perspectivele evoluției acestei rate, conform unui comunicat al Camerei Deputaților.

Discuțiile de ieri au scos în evidență faptul că situația privind creșterea prețurilor din ultimele luni se datorează unor factori externi și exogeni raportați la acțiunile întreprinse de Guvern și BNR.

„În cadrul întrevederii a avut loc un dialog constructiv privind situația și evoluțiile previzibile ale economiei, cu accent pe factorii de influență a ratei de inflație, precum și referitor la perspectivele acesteia pentru anul în curs și 2019. S-a subliniat faptul că o mare parte din creșterea prețurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni raportați la acțiunea Guvernului și, respectiv, a BNR”, se arată în comunicat.

În comunicat mai este precizat faptul că s-a stabilit aplicarea unui set mix de măsuri fiscal-bugetare și monetare și s-a convenit asupra ideii de a exista un dialog permanent între Guvern și BNR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.