Skip to content
Administrație locală Focus

Consiliul Județean depune proiecte pentru reabilitarea mai multor secții ale Spitalului Județean Mehedinți

Președintele Consiliului Județean Mehedinți anunță că va depune o serie de proiecte pentru modernizarea mai multor secții ale Spitalului Județean Mehedinți.

În cadrul ședinței de îndată convocată joi, le-am propus consilierilor județeni aprobarea a două studii de fezabilitate și două studii de oportunitate necesare pentru depunerea a două proiecte cu finanțare europeană deosebit de importante pentru infrastructura de sănătate din județul Mehedinți.  Astfel, în cursul zilei de vineri, 21 decembrie, vom depune proiecte pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Ambulatoriului Secției Boli Infecțioase și Ambulatoriului Secțiilor Pneumologie I și II, din cadrul Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin. Investițiile urmează a fi finanțate prin Programul Operațional Regional. Consider că implementarea acestora, alături de celelalte proiecte depuse deja pentru celelalte secții ale spitalului, cât și pentru unitatea centrală, sunt necesare pentru ca pacienții să fie tratați în condiții bune, medicii să lucreze cu aparatură modernă, iar Spitalul Județean să îndeplinească toate condițiile impuse de normele europene pentru avizare”, a anunțat Aladin Georgescu.

La începutul lunii decembrie președintele CJ Mehedinți anunța că proiectul depus pentru obținerea banilor necesari modernizării Spitalului Județean de Urgență a fost admis, în primă fază.

Sunt în măsură să vă transmit că un proiect căruia eu i-am acordat o importanță deosebită și anume proiectul ”Modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin” a fost admis după prima etapă de evaluare, aceea de verificare administrativă și a eligibilității. Este o etapă deosebit de importantă pentru obținerea finanțării prin Programul Operațional Regional iar acest lucru ne dă încredere că proiectul va trece de toate verificările”, a anunțat Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.