Skip to content
Recent

Controale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei

În perioada 14 – 17 octombrie 2021, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii COVID-19. Astfel, în această perioadă, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmii, polițiștii de frontieră, cadre ISU, polițiștii locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de COVID-19, dintre care 4 pentru zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară.

În județul Mehedinți, în aceeași perioadă de referință, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiștii împreună cu jandarmii și polițiștii locali au desfășurat acțiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul instituirii carantinei zonale. „Peste 9.000 de persoane și 471 de mijloace de transport în comun au fost verificate numai în ultimele trei zile. De asemenea, 252 de societăți comerciale au fost verificate în același interval.”, conform IPJ Mehedinți.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii mehedințeni au aplicat, conform Legii 55/2020, un număr de peste 130 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 55.000 de lei, 91 de sancțiuni ca urmare a nepurtării sau purtării necorespunzătoare a măștii și 38 de sancțiuni ca urmare a nerespectării interdicțiilor de deplasare.

Pe de altă parte, pe data de 16.10.2021 a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei.

Recomandăm cetățenilor să respecte prevederile legale pentru prevenirea răspândirii pandemiei de Covid-19, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să respecte interdicțiile privind deplasarea sau libera circulație.

Reamintim faptul că, la nivel național, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise, obligație care, la nivelul județului Mehedinți, a fost instituită pe întreg teritoriul județului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.