Skip to content
Recent Spot

Coronavirusul ar putea fi o boală de sânge

Noul coronavirus care a pus lumea ”în așteptare” ridică în continuare multe semne de întrebare, având în vedere că în ultimele luni persoanele infectate au avut simptome greu de explicat.

În luna aprilie unul dintre simptomele misterioase atribuite Covid – 19 au fost cheagurile de sânge. După care mai multe persoane infectate au murit în urma unor anevrisme vasculare cerebrale. Un alt simptom depistat a fost durerea degetelor, care erau roșii. Totodată, se pare că 40% dintre decesele asociate Covid – 19 au avut legătură și cu complicații cardiovasculare.

William Li, președintele Fundației Angiogenesis, a precizat că multe dintre simptomele depistate nu au legătură cu bolile respiratorii, așa cum se credea inițial, de aici apărând și o serie de semne de întrebare legate de noul coronavirus.

După mai multe cercetări se crede că noul coronavirus afectează și sistemul vascular. După ce distruge țesuturile plămânilor intră și în vasele de sânge. Iar afectarea vaselor de sânge explică de ce persoanele care au avut un istoric de boli de sânge, colesterol ridicat, diabet și alte afecțiuni ale inimii sunt în clasa de risc ridicat de complicații, care, din păcate pot duce la deces.

Pentru moment nu există certitudini, dar cercetătorii studiază în continuare. Vestea bună este că în cazul în care se dovedește că este o boală de sânge există medicamente care să îi protejeze pe cei care se îmbolnăvesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.