Skip to content
Ediția de astăzi

Cseke Attila: Ministerul Dezvoltării va cere sume importante la rectificarea bugetară. PNDL nu s-a oprit

Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, a declarat că ministerul are o execuție bugetară de 68%, iar la rectificarea bugetară, anunțată pentru luna viitoare, va cere sume consistente pentru programele de investiţii derulate prin Planul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Ministerul Dezvoltării are o execuţie bugetară de 68% la zi, deci categoric la rectificarea bugetară vom cere sume importante pentru programele de investiţii pe care le derulează Ministerul. Vom avea aceste discuții cu Ministerul de Finanţe și sunt sigur că vom găsi soluţiile ca aceste programe de investiţii să continue cu finanţare importantă”, a declarat Cseke Attila, la finalul ședinței Executivului.

Ministrul a precizat că e vorba în primul rând de PNDL, program în care vor face plăți atât săptămâna aceasta, cât și săptămâna viitoare. El a insistat că PNDL nu s-a oprit: „Primim facturi în continuare de la unităţi administrativ-teritoriale şi, din moment ce la rectificarea bugetară vom avea o sumă importantă, vom continua plăţile”.

De asemenea, pe CNI avem o execuţie bugetară de aproape 70% şi vom solicita suplimentări de credite bugetare acolo. Această analiză va avea loc şi vom discuta cu cei de la Finanţe”, a mai declarat Cseke Attila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.