Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Curcan în loc de purceluș de Ziua Marinei la Severin

 

Foarte mulți severineni și-au îndreptat pașii miercuri dimineață spre Portul Drobeta Turnu Severin pentru a participa la manifestările prilejuite de Ziua Marinei. Imaginea dezolantă a Portului, dar și programul extrem de scurt al jocurilor marinărești i-a făcut însă să plece acasă total dezamăgiți.

Manifestările au început puțin peste ora 10,00, cu intonarea imnului de stat şi discursul oficialităţilor locale, după care s-au depus câteva coroane la Monumentul eroilor marinari din port. În timp discursurilor, de altfel extrem de plicticoase, mai mulți severineni serveau o bere rece la o terasă din apropiere De altfel, sunt umbrele aceleiași terese s-au înghesuit și oficialitățile de soarele care ardea puternic.

După momentul festiv, au urmat jocurile marinărești, adică proba de prins rațe și mersul pe școndru, probă la care se oferă ca premiu un purceluș. Numai ca anul acesta, autoritățile portuare au hotărât ca purcelușul să fie înlocuit cu un curcan. Premiul a fost câștigat de un „veteran” al acestor jocuri, Dan Văduva (29 de ani), din Drobeta Turnu Severin. „Nu știu de ce nu au mai pus porc, dar e bun și curcanul, îl bag la varză”, a spus câștigătorul concursului.

La ora 11,00, manifestările s-au încheiat, iar severinenii s-au îndreptat cu mic cu mare spre terasele din centrul Severinului.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.