Skip to content
Focus Spot VIDEO

Dăncilă, despre românii din Diaspora: ”Ăștia” – A refuzat să răspundă în engleză – VIDEO

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă a avut cel puțin 3 momente care au creat controverse, în cadrul conferinței/dezbatere pe care a organizat-o marți seara. Atunci când s-a referit la românii din diaspora cu apelativul ”aștia”, când nu a vrut să răspundă în engleză și când a răspuns greșit care este aria cercului.

Am implementat programul Start-up diaspora, am implementat programul de facilități pentru agricultură, am facilitat votul în diaspora, astfel încât să poată vota trei zile și prin corespondență. Iohannis nu a avut nici măcar o deplasare pentru românii din diaspora. Chiar dacă s-a deplasat în țări cu diasporă mare, nu s-a întâlnit cu ĂȘTIA și nu a vorbit ce face pentru ca ei să se întoarcă acasă”, a declarat Dăncilă în cadrul conferinței de marți seară.

Legat de aria cercului:

Jurnalist: Aţi menţionat că aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Jurnalist: Este pi (π) înmulţit cu raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: Pi (π) x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să îmi veniţi alături să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer şi toţi inginerii din România fac până în anul trei de matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani. Contrar celor spuse, eu am terminat facultatea cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie după acest dialog cu presa”.

A refuzat să răspundă în engleză:

O să vă răspund în română pentru că sunt foarte mulți români care se uită la noi în acest moment și nu aș vrea să ducem în derizoriu această dezbatere deschisă cu presa. O să vă dau un exemplu. Angela Merkel, în toate deplasările, întâlnirile pe care le are cu președinții sau șefii de guvern ai altor state, vorbește în limba germană. Haideți să nu încercăm să ducem o dezbatere serioasă în derizoriu. Haideți să vedem lucrurile bune pe care putem să le luăm din abordarea fiecărui șef de stat și de guvern. Eu cred că avem datoria ca, în România, să fim mândri de limba noastră. Credeți-mă, că aș fi putut să vă răspund și în engleză. Credeți-mă. Și o să vedeți că o răspund și în limba engleză”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată, în limba engleză, despre programul Visa Waiver.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.