Skip to content
Ediția de astăzi

Dăncilă după conferința lui Iohannis: Un moment de o aroganță monstruoasă

Candidatul PSD la alegerile prezidențiale Viorica Dăncilă l-a criticat în termeni foarte duri pe președintele Klaus Iohannis, după conferința susținută la sediul PNL.

Am văzut în această seară că domnul Iohannis a prins glas. Am văzut probabil singura conferință de presă din mandatul de președinte – un moment de o aroganță monstruoasă și un dispreț pentru democrație și pentru români pe care cu greu putem să-l calificăm. Am văzut, dragi români, un președinte de țară care ne spune că singura lui realizare este faptul că a dat jos un guvern legitim, ales prin vot. Aceasta este performanța lui Iohannis. Vedem de câteva zile bune cum acest președinte încearcă să negocieze cu noi toți definiția democrației. Domnule Klaus Iohannis, fac eu lumină pentru dumneavoastră: vorbim astăzi despre doi candidați aleși prin votul românilor, al tuturor românilor, care au intrat într-o competiție pentru Președinția României. Ba mai mult, vorbim despre actualul șef de stat și fostul prim-ministru al țării, numit în funcție chiar de domnul Iohannis anul trecut! Pentru o țară întreagă (dar nu și pentru acest președinte!), este normal, corect și democratic să existe o dezbatere directă, o confruntare de idei și programe între cei care vin și cer votul românilor pe 24 noiembrie”, a scris fostul premier.

Dăncilă l-a criticat pentru arogarea meritelor cu privire la buna desfășurare a alegerilor.

În 2014, Klaus Iohannis ne spunea textual că o dezbatere între contracandidații din turul 2 al alegerilor prezidențiale este absolut necesară și așteptată de toți românii. Se pare că multe s-au întâmplat în acești 5 ani de mandat cu principiile și convingerile dumnealui dacă acum, la aceste alegeri, ne spune practic în față că românii nu mai merită o astfel de dezbatere. Urmând această logică, ne putem aștepta ca președintele să ne spună curând că românii nu mai merită nici să își exprime prin vot opțiunea politică, dacă aceasta nu e PNL! Asta e democrația lui Iohannis! De altfel, președintele le-a mulțumit în această seară DOAR celor care l-au votat pe dumnealui, ignorându-i complet pe ceilalți români care au mers la vot. Cum ziceam, dacă nu votează PNL și Iohannis, românii nu contează. Pur și simplu, nu îi vede. Tot în această seară, l-am văzut cum își arogă meritele pentru buna desfășurare a alegerilor din diaspora, deși știm cu toții că cele 3 zile de vot, creșterea numărului de secții de votare și votul prin corespondență sunt meritele Guvernului Dăncilă. Domnul Iohannis fie se vede undeva în stratosferă, stăpân peste o Românie în care există doar PNL și votanții PNL, deasupra tuturor cetățenilor acestei țări și a votului exprimat de ei, deasupra celorlalți candidați și a viziunii lor, deasupra principiilor democrației și, așa cum deja știm, deasupra Constituției, fie se teme de o confruntare directă cu mine. Este o dilemă. Sperăm să o lămurească domnul președinte curând”, a mai scris candidatul PSD la alegerile prezidențiale.

În continuare, Dăncilă îi cere lui Iohannis să vină la o dezbatere electorală.

Realitatea este că o astfel de dezbatere în fața tuturor românilor ar demonta imediat toată propaganda și toate atacurile mizerabile din ultimii ani la adresa mea și a Partidului Social Democrat. Probabil de aici acest refuz, pe care s-a tot chinuit să-l explice în mod ridicol și cu non-argumente până la acest moment. Eu, însă, sunt un om răbdător. Încă îl aștept pe domnul Iohannis să găsească înțelepciunea, tăria și curajul de a accepta invitația mea la dezbaterea pe care românii o cer și o merită. Am văzut că domnul președinte, după Guvernul său, comisarul său și Parlamentul său, vrea și dezbaterea sa. Eventual la sediul PNL, cu membrii de partid, nu? Eu îmi doresc ca domnul Iohannis să vină la o dezbatere în fața tuturor românilor, nu să țină un monolog în fața peneliștilor. Și are ocazia să o facă duminica aceasta. Am primit din partea TVR o invitație pe care eu am acceptat-o. Mi se pare corect ca acest eveniment să fie organizat de TVR, pentru a putea fi văzut de absolut toți românii – inclusiv de cei din diaspora și cei fără acces la televiziunea prin cablu – și să poată fi preluat și de celelalte televiziuni. Și pentru că domnul Iohannis și-a făcut public programul de campanie, știm că duminică nu are prevăzute evenimente. Îl invit așadar pe președinte în acest weekend la televiziunea națională, ca să ne prezentăm amândoi viziunea pentru România următorilor 5 ani. Și, pentru că eu totuși bănuiesc că teama este motivul refuzului de până acum, îi voi da domnului Iohannis un mic sprijin, de îmbărbătare, și îi voi da de acum subiectele. Să aibă suficient timp să pregătească niște răspunsuri ceva mai pertinente și mai consistente decât celebrul “Ghinion!”. Și apropo, domnule Iohannis, pentru cei ce nu au nici măcar o casă, această “notă glumeață” a dumneavoastră este o bătaie de joc cruntă și o umilință pentru care nu ați putut fi iertat nici după 5 ani! N-a râs nimeni, domnule Iohannis, la această glumă. Doar dumneavoastră le râdeți în față românilor de 5 ani de zile. Mandatul dumneavoastră e adevărata glumă”, a mai scris Dăncilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.