Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Dezastru ecologic pe malul râului Motru. Primăria Broșteni aruncă săptămânal tone de gunoi

O situație revoltătoare persistă de multă vreme pe malul râului Motru, în localitatea Broșteni. Acolo, utilajele primăriei aruncă în fiecare săptămână tone de gunoi.

Deși localnicii din Broșteni plătesc pentru serviciile de salubritate, gunoiul adunat cu mașinile primăriei ajung într-un spațiu de depozitare ilegal, la circa 3 metri de malul râului Motru.

Concret, în fiecare zi de luni a săptămânii, un tractor al Primăriei Broșteni trece pe la fiecare gospodărie pentru a ridica gunoiul și, de asemenea, sunt colectate și deșeurile care se adună în fiecare duminică la Târgul comunal. Tupeul celor de la Primărie merge până acolo încât, probabil pentru a face economie la motorină, acest gunoi este aruncat la circa 600-700 de metri de sediul primăriei, într-un loc ferit de ochii trecătorilor. Angajații firmei care ar trebui să ridice gunoiul ajung rar în comună, așa că ”treaba” este făcută de utilajele primăriei.

Toate astea se întâmplă într-o primărie condusă de trei mandate de primarul PSD, Alexandru Borugă, care mai candidează și acum pentru un nou mandat. Localnicii spun că lucrul acesta se întâmplă de ani buni, fără ca Garda de Mediu Mehedinți să ia vreo măsură.

De ce nu a făcut nimic Cătălin Tutilescu, cel care conduce această instituție și care acum este în mijlocul unui scandal de proporții după ce a fost numit ilegal de președintele PSD Mehedinți la Spitalul Județean? Este limpede că așa a primit dispoziție pe linie de partid, să nu deranjeze primarii PSD.

Groapa de gunoi de la Broșteni este o emblemă, o radiografie în care vedem corupția și neputinţa instituţiilor statului care nu vor să rezolve această problemă, dar vedem şi tupeul şi nepăsarea unor administratori PSD de comune.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.