Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

”AUTOGOL” de senzație marca Aladin Gigi Georgescu la Spitalul Județean Mehedinți

Cătălin Tutilescu a dat bir cu fugiții și a anunțat în această după amiază pe contul său de Facebook că nu mai acceptă propunerea de numire pe funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin. Asta după ce luni seară era încântat de nominalizarea venită din partea șefului PSD Mehedinți și spunea că este ”una dintre cele mai mari provocări de până acum”.

A fost noaptea un sfetnic bun pentru Cătălin Tutilescu, șeful Gărzii de Mediu Mehedinți? Nici vorbă, în cazul său.

În realitate este vorba de cu totul altceva. PSnews Mehedinți a dezvăluit afacerile care s-au făcut de către ”locotenenții” lui Aladin Gigi Georgescu pe perioada  stării de urgență la spitalul județean. Cel mai probabil aceste ilegalități au intrat în vizorul oamenilor legii, iar Cătălin Tutilescu a fost sfătuit să nu se amestece în acest scandal.

Pe de altă parte, știrea de luni seară că postul de manager va fi ocupat prin decizia lui Aladin Gigi Georgescu de Cătălin Tutilescu a stârnit un val de reacții negative fără precedent pe Facebook.

Mehedințenii s-au arătat consternați de această numire având în vedere că Tutilescu jr. nu are nimic de-a face cu actul medical.

Mai mult decât atât, acesta a fost implicat de-a lungul anilor în tot felul de scandaluri ultramediatizate de televiziunile naționale, așa cum a fost și cazul cu interpreta Maria Constantin și soțul acesteia, Marcel Toader.

Ce vrea să acopere Aladin Gigi Georgescu?

După această tentativă de numire forțată a unui manager la Spitalul Județean Mehedinți, surse apropiate lui Gigi Georgescu ne-au dezvăluit că acesta va încerca în zilele următoare să-l numească în funcția de manager pe doctorul Păsărin. Care este miza?

Și în județul Mehedinți achizițiile publice directe efectuate la Spitalul Județean în timpul stării de urgență au intrat pe un teren „fertil” pentru abuzuri.

Tandemul responsabil de achizițiile de la Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu Severin s-a realizat prin medicul pensionar Iman Radu Vasile, numit ilegal manager de președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu și a veșnicei președinte de comisie de evaluare, Bololoi Elena, aceeași responsabilă și de achizițiile din vremea baronului Duicu.

Oamenii lui Aladin Gigi Georgescu

Această echipă poartă răspunderea, cel puțin morală, pentru negocierea fără publicare și cu ușile închise a unui contract de achiziție de furnizare și punere în funcțiune de echipamente medicale la un preț supraevaluat al acestora. Valoarea totală de peste 78 de miliarde lei vechi a fost parafată de Iman Radu Vasile și Bololoi Elena, ordonatorul principal de credite și responsabil de banul public din județ fiind Aladin Gigi Georgescu.

Astfel, în data de 12 mai 2020, Spitalul Județean de Urgență din Drobeta Turnu-Severin transmite invitații de participare către 3 firme cu dată de transmitere a ofertelor preliminare 13 mai 2020. Mai mult decât atât, contractează o firmă de consultanță în domeniul achizițiilor publice, A.M.A Consulting& Development Strategies din București, condusă de o tânără Ana Maria Andrei, firmă cu 0(zero) angajați.

Firma nu a livrat aparatura

Ne punem întrebarea cu privire la motivele pentru care a fost introdusă în schemă această firmă „specializată” cu 0 angajați, din moment ce Spitalul județean de urgență din Drobeta Turnu-Severin are un birou de achiziții.

Până în prezent, pacienții județului nu au beneficiat de această aparatură medicală, firma câștigătoare nu a livrat nimic, semn clar de „seriozitate” al firmei care a primit un contract de pe o zi pe alta, în sumă de peste 1,6 milioane de euro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.