Skip to content
Recent

DOCUMENT incendiar: ce a spus Ponta la DNA despre Dragnea și SPP

Citiți în cele ce urmează despre un DOCUMENT incendiar, care arată ce a spus fostul premier Victor Ponta la DNA despre președintele PSD, Liviu Dragnea, precum și despre Serviciul de Protecție și Pază (SPP).

Site-ul Lumeajustitiei.ro a prezentat luni fragmente din declaratia pe care ex-prim-ministrul Victor Ponta a dat-o in dosarul „Tel Drum” in care vizat este liderul PSD, Liviu Dragnea. Este o declaratie data pe 18 septembrie 2017, intre orele 11:24 și 12:32, in fata procuroarei DNA Alexandra Carmen Lancranjan, zisa „Veverita”.

Depozitia lui Victor Ponta se intinde pe noua pagini, ea fiind in acelasi timp inregistrata audio-video. În ciuda criticilor formulate de către Liviu Dragnea, fostul premier al României a susținut că nu a facut niciun denunt si ca isi va da demisia din Parlament daca șeful PSD va dovedi contrariul.

În declarația amintită, deputatul de Gorj vorbeste despre modul autoritar in care Liviu Dragnea conduce PSD, precum și despre felul în care primarii si presedintii de consilii judetene discutau cu acestia despre alocarile de fonduri. De asemenea, la cererea procuroarei Lancranjan, Victor Ponta ofera detalii despre un moment tensionat care ar fi avut loc intre ministrul de Finante Eugen Orlando Teodorovici si Liviu Dragnea. Pe de alta parte, cand este intrebat despre intalnirile pe care le-a avut cu Liviu Dragnea in diverse locuri din Teleorman, Victor Ponta ii transmite procuroarei Lancranjan sa ceara mai multe informatii de la ofiterii SPP.

Iată fragmente din declarația amintită:

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In 2015, cine ocupa functia de ministru al Fondurilor Europene?

Victor Ponta: Initial domnul Eugen Teodorovici si ulterior domnul Marius Nica. Teodorovici a fost din 2012, cred.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: A existat vreo discutie contradictorie intre acestia si domnul Dragnea cu privire la utilizarea fondurilor europene de UAT sau societatea Tel Drum?

Victor Ponta: Imi amintesc ca a existat un conflict intre domnul Dragnea si domnul Teodorovici pe care eu a trebuit sa il mediez, in 2014 sau 2015, nu imi amintesc data. Domnul Dragnea l-a acuzat pe domnul teodorovici de faptul ca a sesizat OLAF cu privire la proiecte cu finantare europeana accesate de CJ Teleorman si executate de firma Tel Drum, ca ar fi sesizat in mod neadevarat OLAF. Am avut o discutie in 3 pe aceasta dilema, in care domnul Teodorovici ar fi negat ca ar fi facut o asemenea sesizare, dar a precizat ca a dat raspunsuri la solicitarea OLAF/DLAF privind anumite contracte, ceea ce era obligatia sa legala.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Ati asistat vreodata la discutii privind preluarea lucrarilor de catre societati apropiate de domnul Dragnea si de domnul Mazare in Teleorman si Constanta?

Victor Ponta: Nu, nu am asistat direct deoarece nu aveam relatii de prietenie si de incredere asa cum aveau ei si nu cred ca ar fi discutat asa ceva de fata cu mine.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: Cunoasteti de la terte persoane astfel de aspecte?

Victor Ponta: Am auzit discutii dar nimic in mod direct sau concret, la relatia de prietenie intre domnul Dragnea, domnul Mazare si domnul Nicusor Constantinescu care este de lunga durata”.

(…)

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In partid se considera ca domnul Dragnea are ultimul cuvant in aceste propuneri?

Victor Ponta: Acum sigur ca da, este seful partidului si este o persoana autoritara. Tepretic se poate duce si un ministru in mod direct cu propunerea pentru ocuparea unei functii asimilate secretarilor de stat, legal poti sa mergi direct la Primul Ministru, procedura cu partidul este o procedura informala”

(…)

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In ce priveste aceste distribuiri de sume, respectiv PNDL, avea vreun cuvant de spus domnul Dragnea in alocarile respective?

Victor Ponta: Cat a fost ministru cu siguranta era dreptul si obligatia sa de a lua decizii cu privire la alocarea fondurilor PNDL. Dupa ce nu a mai fost ministru domnul Dragnea mi-a propus-o pe doamna Shhaideh pentru a fi ministru si mai stiu ca atat presedintii de consilii judetene si primarii au discutat intotdeauna de PNDL cu domnul Dragnea sau cu cele doua persoane desemnate de domnul Dragnea, respectiv Sevil Shhaideh care care era secretar de stat si Mihai Busuioc.

Procuroarea Alexandra Carmen Lancranjan: In fotografiile prezentate este imobilul in care ati sustinut ca aveati intalnirile cu colegii din Teleorman?

Victor Ponta: Da, cred ca asa arata, cu siguranta in mod detaliat va pot pune la dispozitie ofiterii SPP detalii cu privire la loc”.

Găsiți AICI copia declarației semnate de către parlamentarul de Gorj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.