Skip to content
Focus Recent

EDITORIAL – #TeleormanLeaks – Care este totuși partea bună

Episodul #TeleormanLeaks difuzat de jurnaliștii de la Rise Project, pe baza unor documente și date găsite într-o valiză, scoate la iveală un mod de ”lucru”. Au fost făcute publice, pe baza dovezilor, tranzacții disimulate prin companii-satelit, donații și împrumuturi făcute prin Tel Drum, care implică, printre altele bani publici, adică banii noștri.

Valiza conține exact ce a vrut gruparea “Dragnea” să pitească de procurori la descinderile din 2017, în dosarul în care președintele partidului de guvernământ e acuzat de inițierea unui grup criminal organizat”, scriu cei de la Rise Project.

Prin această anchetă jurnalistică milioane de români pot afla cum unii, ”privilegiați”, trăiesc în lux pe banii altora. Acțiunile din ultimii ani prin care au fost devoalate mai multe acte de corupție ne-au arătat mai multe modalități prin care unii au ajuns să se îmbogățească, uneori peste noapte.

Mulți ne-am revoltat, înfuriat și am înjurat printre dinți că ne-am dat seama că am fost ”trași pe sfoară” și că interesul național pentru mulți dintre ei a fost doar o lozincă, prin care ne-au păcălit pentru a-și putea duce la îndeplinire propriile planuri.

Pe de altă parte, însă, cred că există și o parte plină a paharului. Astfel ni s-a oferit răspuns la o întrebare, pe care cred că mulți o aveam în minte, când observam în jurul nostru opulența unora. Am aflat atunci că nu te poți îmbogăți peste noapte din muncă cinstită, că e nevoie de timp, dedicare, muncă, performanță și răbdare pentru a obține rezultatele dorite. Că nu suntem ratați sau am pierdut ”trenul”, ci pur și simplu prin muncă cinstită este nevoie de mai mult timp pentru a progresa.

Da, prin diverse manevre, ilegalități și smecherie poți ajunge bogat într-un timp rapid, însă la un moment dat cei care au făcut asta vor fi pedepsiți. Avem încredere că în ciuda tuturor eforturilor pe care le depun unii, pentru a-și ascunde faptele, există un echilibru de forțe și nu vor avea șanse de câștig, la nesfârșit. Vor fi pedepsiți pentru ilegalitățile lor.

Iar noi, ceilalți, chiar ar trebui să vedem mai des partea plină a paharului și să facem paradă cu faptul că suntem cinstiți și că ne dorim să progresăm într-o societate în care toți au șanse egale să progreseze. Depinde doar de ei cât de mult își doresc asta și cât muncesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.