Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Recent Spot

Finanțele Publice Mehedinți sistează alimentarea cu fonduri către Consiliul Județean Mehedinți

Administrația Județeană a Finanțelor Publice Mehedinți a notificat vineri, 6 martie, Consiliul Județean Mehedinți, că nu mai alocă fonduri până când această instituție nu se conformează adresei transmise de Ministerul Finanțelor Publice.

”De astăzi am dispus sistarea alimentării cu cote, respectiv sume defalcate din unele venituri ale bugetului de stat și cu transferuri considerabile, conform Legii nr. 273/2006, pentru bugetul propriu al județului”, a declarat Cosmin Durac, șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Mehedinți.

În această adresă, Ministerul Finanțelor s-a pronunțat în problema bugetului județului Mehedinți, care este suspendat de drept până la soluționarea cauzei, după ce prefectul Cristinel Pavel a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

Ministerul spune că în această situație ”finanțarea activităților administrativ-teritoriale poate fi asigurată în baza unui nou buget aprobat de autoritatea deliberativă din care să fie eliminate neregulile sesizate de prefect”.

Prefectul județului Mehedinți, Cristinel Pavel, a atacat în instanța de contencios administrativ Hotărârea nr. 18/18.02.2020 a Consiliului Județean Mehedinți privind aprobarea bugetului propriu al județului.

În urma exercitării controlului legalității actelor administrative, prefectul județului Mehedinți a constatat faptul că această hotărâre a fost adoptată netemeinic, nelegal și fără a ține seama de exigențele asigurării cheltuielilor de funcționare a subordonatelor Consiliului Județean Mehedinți.

Consiliul Județean Mehedinți nu a respectat prevederile legale în vigoare la adoptarea proiectului de buget pe anul 2020, în sensul de a aloca de la bugetul propriu al județului Mehedinți, pe lângă suma de 10.539 mii lei primită de la bugetul de stat, sumele necesare pentru asigurarea funcționării DGASPC Mehedinți, aflată în directa coordonare și subordonare a Consiliului Județean Mehedinți.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.