Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Florin Cîțu susține că reglementarea prețurilor la energie nu rezolvă problema pe termen lung

Președintele PNL Florin Cîțu a precizat joi, 27 ianuarie, că nu crede că reglementarea prețurilor la energie rezolvă problema pe termen lung.

Eu, aici, aș vrea să avem o discuție nu doar despre reglementare, pentru că nu rezolvă nicio problemă. Faptul că mergem și reglementăm prețurile, revenim la o piață reglementată, 6 luni de zile, un an de zile, nu rezolvă problema. Discuția este despre ce facem cu această piață, cum o dezvoltăm. Am propus și voi propune în continuare să avem un pact trans partinic, prin care să ne asigurăm că în 2026 vom avea o securitate energetică a României. Ceea ce înseamnă să ne asigurăm că vom face investiții în acest domeniu , și ceea ce înseamnă, bineînțeles, să știți că nimeni nu face investiții dacă ai o piață reglementată. Lucrurile acestea trebuie să le luăm în calcul, aceste soluții pe termen scurt sunt doar soluții pe termen scurt, ele nu rezolvă problema pe termen lung. Ce facem după 6 luni de zile sau după un an de zile când va trebui să ridicăm aceste reglementări și va trebui să revenim la piața liberalizată, structura pieței va fi la fel, prețurile vor crește în continuare și vom avea aceeași problemă. Eu sunt adeptul măsurilor serioase, a reformei și de aceea, având o coaliție care are 70% în parlamentul României, chiar ne putem asuma reforme serioase, chiar dacă ele, pe termen scurt, s-ar putea să însemne că nu sunt populare. Dar numai așa poți să faci reforme.  Eu îmi asum o reformă nepopulară, dacă ea va avea rezultate bune pentru cetățeni, în viitor”, a explicat liderul liberalilor.

Florin Cîțu a făcut o serie de precizări legate de relația cu partenerii de coaliție.

”Aseară, la coaliție, s-a spus foarte clar că cu se va mai ataca, nu va mai fi niciun atac împotriva niciunui membru al PNL, din partea PSD.  Dați-mi voie să iau sub formă de rezervă ceea ce spuneți pentru eu nu cred că  astăzi își permite cineva din PSD să atace Partidul Național Liberal”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.