Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi

Guvernul anunță investiții importante pentru comunitățile locale! Un nou program național de Investiții

Premierul Florin Cîțu a anunțat că în perioada următoare va fi adoptată Ordonanța de urgență pentru aprobarea Programului Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Un program de investiţii pentru autoritățile locale prin care vom putea să implementăm asfaltare de drumuri, canalizare și apă, program care va avea un buget de 50 de miliarde de lei şi se va întinde pe minim șase ani de zile. Din punctul meu de vedere, şi am spus asta încă de la începutul acestui mandat, este inadmisibil ca astăzi, în 2021, să nu avem drumuri asfaltate în toate localitățile, să nu avem canalizare sau apă. Sunt lucruri de bază pe care trebuia să le facem sau puteam să le avem până acum făcute. Ele trebuiau făcute acum 20, 10 ani de zile. Le vom face în acest mandat”, a precizat premierul.

Florin Cîțu a mai anunțat că se suplimenta sumele din PNDL, acolo unde este cazul.

Tot în primă lectură, am avut o ordonanță de urgență care va permite suplimentarea sumelor din PNDL, acolo unde e cazul, adică acolo unde e nevoie de bani pentru a se putea încheia investițiile începute. Am făcut la începutul anului pentru cele din PNDL1. De asemenea, tot în prima lectură, am avut o ordonanţă de urgență care se referă la actualizarea prețurilor pentru contracte publice. Şi aici trebuie menționat un lucru foarte important: cred că este primul exemplu din UE unde există o astfel de ordonanță. Şi de ce este diferit și este important? Pentru că am ținut foarte tare ca această ordonanță să aibă criterii clare pentru creșterea și scăderea prețurilor. Deci, dacă vor crește prețurile, să fie contractele modificate, dacă scad prețurile, să fie contractele modificate. Deci în ambele sensuri mergem, nu doar într-o direcție, pentru că prețurile se mișcă și în sus și în jos”, a mai explicat premierul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.