Skip to content
Administrație locală Ediția de astăzi Focus Recent

Aladin Georgescu a recidivat. O nouă greșeală uriașă în gestionarea proiectelor cu fonduri europene

La fel cum pisicile își acoperă excrementele, la fel procedează și președintele Consiliului Județean Mehedinți, Aladin Gigi Georgescu. Se laudă pe Facebook cu mare sale ”realizări”, dar nu suflă o vorbă despre greșelile impardonabile care se petrec sub conducerea sa.

Recent, Aladin Gigi Georgescu posta pe rețelele de socializare că ”cel mai important element al obiectivului Drumului Județean 671 A, Crăguiești – Ilovăț – Șovarna – Bala a fost finalizat”:

”Podul de la Rudina, cea mai importantă și amplă componentă a drumul județean #671A, unde se lucrează la modernizarea a 12 kilometri, între localitățile Crăguiești – Ilovăț – Șovarna – Bala, a fost asfaltat. În momentul în care se va finaliza întregul obiectiv și se va reda circulației rutiere, traficul se va desfășura în cele mai bune condiții de siguranță”.

Lucrările pe DJ 671 A, în valoare de 19.905.900,45 lei fără TVA sunt finanțate prin POR Axa 6.1.

Președintele Consiliului Județean Mehedinți ascunde de opinia publică o chestiune extrem de gravă și anume faptul că instituția pe care o conduce a fost sancționată de Autoritatea de Management a Programului Operațional Regional (AM POR).

În urma verificărilor efectuate de autoritate, aceasta a constatat nereguli privind procedura de achiziție a lucrărilor de proiectare și execuție a obiectivului de investiții, aplicând o corecție de 25% din valoarea totală a proiectului. Cu alte cuvinte, Consiliul Județean Mehedinți va primi cu 25% mai puțin din valoarea proiectului, banii aceștia urmând să fie suportați din bugetul județului.

Greșeli repetate

Nu este prima dată când instituția condusă de pesedistul  Aladin Gigi Georgescu este sancționată de UE. Să amintim aici doar cazul Muzeului Regiunii Porților de Fier, unde UE a stopat finanțarea, iar Consiliul Județean Mehedinți a fost nevoit să continue lucrările cu fonduri proprii.

Foarte grav este faptul că tot Consiliul Județean Mehedinți riscă să să dea înapoi UE aproape 27 milioane de euro, finanțarea pentru proiectul de management integrat al deșeurilor. În luna mai a.c., prefectul Cristinel Pavel vorbea despre acest pericol și îi atrăgea atenția lui Georgescu să ia urgent măsurile care se impun pentru remedierea situației.

”Ceea ce vreau să vă spun este faptul că tot acest proiect, care trebuia să asigure o capacitate suficientă pentru gestionarea deșeurilor pe o perioadă de 30 de ani, este un fiasco în județul nostru. Extrem de grav este faptul că beneficiarul proiectului, Consiliul Județean Mehedinți, riscă sancțiuni, adică returnarea finanțării acordate proiectului, atât prin Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013, cât și prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020, din cauza lipsei de acțiune a ADIS Mehedinți, prin neoperaționalizarea SMIDS MH. Îl atenționez pe Aladin Georgescu, președintele CJ Mehedinți, să ia urgent măsurile necesare pentru remedierea și normalizarea situației, astfel încât să nu se ajungă la pierderea banilor alocați de UE. Mehedințiul ar fi primul județ unde s-ar întâmpla acest lucru”, declara prefectul Cristinel Pavel în cadrul unei conferințe de presă.

În aceste condiții, Aladin Gigi Georgescu lasă prăpăd în urma sa la Consiliul Județean Mehedinți, potrivit principiului ”după mine potopul”.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.