Skip to content
Focus

Guvernul pregătește tăierea indemnizațiilor demnitarilor: cu cât ar putea fi reduse

Guvernul Orban discută la acest moment o variantă de reducere a indemnizațiilor demnitarilor români. Potrivit unor surse guvernamentale, la Palatul Victoria se discută în acest moment tăierea indemnizațiilor demnitarilor cu 25%.

Măsura aflată în discuție vine după anunțul privind trimiterea în șomaj tehnic pentru 15 zile a unor bugetari și a fost gândită pentru a arăta că și demnitarii dau dovadă de solidaritate în această perioadă și își reduc veniturile, potrivit PSNEws.ro

În paralel, PNL pregăteşte şi eliminarea pensiilor speciale pentru parlamentari, fie prin lege, fie prin ordonanţă de urgenţă.

Diminuarea veniturilor demnitarilor a fost vehiculată pentru prima data de premierul Ludovic Orban, în cadrul şedinţei de Guvern de joi.

Să găsiţi o măsură de exprimare a solidarităţii şi pentru şefime, adică şi pentru noi”, a spus premierul referindu-se la ordonanţa privind şomajul ethnic inclusive pentru bugetari, care va fi aprobată la începutul săptămânii viitoare.

Miercuri seară, atât premierul Ludovic Orban, cât şi ministrul Muncii Violeta Alexandru au declarat că se pregăteşte o ordonanţă privind şomajul tehnic în instituţiile publice. Potrivit declaraţiilor oficiale, bugetarii vor beneficia de 75% din salariul brut de încadrare – cuprins între 16.600 pentru functii de conducere (cum este cazul presedintelui ANAF) şi 5.000-6.000 (pentru un inspector al Fiscului – având posibilitatea de a lucra, prin rotaţie, în perioada şomajului.

Aleșii PSD au donat 50% din indemnizație

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat la finalul lunii martie că toți parlamentarii social-democrați vor dona 50% din indemnizație pentru a ajuta spitalele.

Surse din partid susțin că aproape 95% dintre deputații și senatorii PSD au respectat indicația venită de la centru. În urma acestei decizii, s-au adunat aproape 450.000 de lei, iar aproape 200.000 de lei au fost donați direct către spitale.

Aproape o sută de mii de lei au fost donați către teledonul realizat de Antena 3 și mai există un disponibil pentru a fi donat de aproape 350.000 de lei. Printre deputații care au donat sume mai mari decât indemnizația se numără Răzvan Cuc, fost ministru al Transporturilor cu 25.000 de lei și Daniel Suciu cu 10.000 de lei, care a făcut o donație pentru un spital din județul său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.