Skip to content
Focus Recent

Incendii puternice în Grecia: Au murit 77 de persoane! România oferă ajutor

Tragedia din Grecia provocată de incendiile din ultimele zile ia amploare. Numărul morților s-a ridicat la 77, însă autoritățile continuă căutările pentru a descoperi supraviețuitori. Premierul grec Alexis Tsipras a declarat trei zile de doliu național.

Primarul localității Rafina Evangelos Bournous a declarat pentru BBC că numărul răniților s-ar putea ridica la 100 de persoane.

Patrula de Coastă caută pe mare supraviețuitori. Turiștii surprinși în zonele cu incendii au fost evacuați.

În urma incendiilor care au cuprins regiunea Attica în aceste zile, prim-ministrul român Viorica Dăncilă a transmis prim-ministrului grec Alexis Tsipras sincere condoleanțe și profunde regrete pentru pierderile de vieți omenești.

Premierul României a exprimat disponibilitate pentru acordarea neîntârziată de sprijin și suport Republicii Elene pentru a depăși cu bine această tragică situație. Ministrul apărării român se află deja în contact cu ministrul apărării elen pentru stabilirea eventualelor modalități prin care România ar putea acorda sprijin Greciei.

Și președintele României a transmis un mesaj Președintelui Republicii Elene Prokopis Pavlopoulos, în urma incendiilor de vegetație din Grecia.

Președintele României a adresat condoleanțe Președintelui Republicii Elene și familiilor îndoliate, ca urmare a tragicelor incendii de vegetație care au cuprins regiunea Attica, soldate cu regretabile pierderi de vieți omenești, printre care și copii, răniți și importante pagube materiale.

De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a transmis urări de rapidă însănătoșire pentru cei răniți, precum și solidaritatea deplină a României şi românilor cu întregul popor elen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.