Skip to content
Focus Recent

Grecia în flăcări: Mărturii din infern! Există indicii că focul a fost provocat intenționat

Numărul morților s-a ridicat la peste 80 de persoane, în urma incendiilor din Grecia. În timp ce se caută persoanele dispărute, autoritățile au declanșat o anchetă și transmit că există indicii serioase că incendiile au fost provocate intenționat de cei care au interese imobiliare, care vor să cumpere terenurile la prețuri derizorii.

Au descoperit dovezi că focul a izbucnit inițial în orașelul Penteli, în estul Attici, anunță CNN. Din cauza vântului puternic în unele zone focul s-a răspândit cu rapiditate, iar autoritățile locale au subestimat gravitatea fenomenului.

Au existat cazuri în care mai multe persoane au ignorat ordinele de evacuare, cu intenția de a-și salva casele. Mai multe cadavre au fost descoperite în mașini, în apropiere de mare, dovadă că unele persoane încercau să își salveze viața. Alții au fugit spre mare și au așteptat acolo ore bune ca să fie salvați. Majoritatea cadavrelor sunt greu de recunoscut, de aceea identificarea se va face cu ajutorul probelor ADN sau a amprentelor dentare.

Unii oficiali admit că a existat o coordonare proastă și că nu au fost puse la punct, din timp, planuri de evacuare în caz de urgență. Pe de altă parte, în zonă au fost construite în ultimul timp foarte multe clădiri, care nu au avut autorizațiile necesare, de aceea au fost puse în zone vulnerabile. Nu a existat o planificare urbanistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.