Skip to content
Ediția de Astăzi Recent

Iohannis cere vot anticipat! Ce îi răspunde președintele Camerei Deputaților

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu a anunțat că a primit scrisoare președintelui României Klaus Iohannis cu privire la modificările ce trebuie realizate pentru votul la alegerile prezidențiale și a transmis că va lua legătura cu liderii grupurilor parlamentare pentru a vedea care va fi calendarul acțiunilor viitoare.

După cum bine știți în plenul reunit de marți s-a aprobat înființarea Comisiei comune pentru modificarea legislației electorale. Decizia în seara asta apare în Monitorul Oficial, de mâine comisia este operațională. O să stau de vorbă cu toți liderii să facem un calendar să vedem dacă ne încadrăm în actuala sesiune parlamentară sau facem o sesiune extraordinară. Sau poate o prelungim pe aceasta – în funcție de concediile și activitățile din teritoriu. În cursul zilei de azi o să vorbesc telefonic cu toți liderii de grup pentru a vedea care este programul. Cred că trebuie să evităm votul electronic în acest moment – eu consider că nu suntem pregătiți în acest moment”, a declarat Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților crede că poate votul din diaspora ar putea dura două zile.

Cred că e de datoria noastră să închidem această discuție pentru că am văzut toți cozile din diaspora și cum s-a răsfrânt asta asupra PSD”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri, 19 iunie, că a trimis o scrisoare prim-ministrului României și președinților celor două Camere prin a cerut să se facă, cu celeritate, modificările necesare legislației electorale ca votul din diaspora să decurgă cât mai bine cu putință.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.