Skip to content
Ediția de astăzi Recent

Iohannis, după închiderea urnelor de vot: Dragi români, victorie. Am reușit să învingem PSD-ul

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație, după ora 21.00, de la sediul PNL prin care le-a mulțumit românilor pentru victorie.

”Dragi români, victorie. Am reușit să învingem PSD-ul mai mult decât oricând în ultimii 30 de ani.  Niciodată românii nu au votat atât de mult și atât de clar împotriva PSD-ului și acest lucru pentru România înseamnă un pas enorm înainte. Sigur, rezultatele oficiale vor veni mâine, însă datele exit-poll arată deja că milioane de români din țară și din diaspora au votat pentru proiectul nostru, pentru o Românie normală și pentru a continua procesul important de schimbarea în bine în România”, a declarat președintele Iohannis în aplauzele a zeci de susținători adunați la sediul PNL.

Klaus Iohannis le-a transmis românilor că îi îndeamnă să participe la vot și peste două săptămâni, când va fi turul II al alegerilor prezidențiale.

Am crezut mereu în români, iar participarea lor în aceste zile e o mare bucurie pentru democrație. Lupta noastră comună nu ține de o etichetă de partid, este pentru îndepărtarea totală a PSD de la putere, pentru ca PSD să nu mai țină România captivă în trecut. Azi am făcut un pas mare în acestă direcție, dar nu este pasul decisis, mai este de lucru. Dacă i-am fi lăsat pe pesediști să-și continue planul, azi România s-ar fi întors în anii 90. Fiindcă asta vrea PSD-uol, dacă nu e oprit. Și noi, împreună cu românii, i-am oprit. Asta e decizia acestui an – decizia de a opri definitiv PSD-ul. În acest punct, dați-mi voie – o apreciere deosebită pentru munca depusă de noul guvern liberal, sub conducerea lui Ludovic Orban Votul a decurs într-o ordine impecabilă, perfectă, și în țară, și în străinătate. Mai avem un pas, peste 2 săptămâni. Pentru turul 2, le spun celor care au fost în stradă, cu mine, să apere statul de drept: veniți la vot, pentru ca lupta voastră să nu fi fost în zadar. Celor care nu mai doresc să le plece din țară copiii și nepoții – veniți la vot, pentru că acum putem schimba lucrurile. Votanților USR-PLUS le amintesc ce avem în comun – credința că statul de drept și drumul european sunt pilonii și îi chem să construim împreună acest viitor pe care ni-l dorim. Înfrângerea PSD nu înseamnă că votanții stângii vor fi ignorați sau uitați – ei își doresc ce își doresc toți românii: pensii stabile, legi corecte și respectate de toți. Dragi români, veninți la vot pentru o Românie normală”, a mai precizat președintele Klaus Iohannis.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.