Skip to content
Ediția de astăzi

Iohannis: Nu voi prelungi starea de urgență după 15 mai! Dar vom intra în stare de alertă!

Președintele României Klaus Iohannis a declarat luni, 4 mai, că nu va emite un decret pentru prelungirea stării de urgență după data de 15 mai, însă vom intra în Stare de Alertă.

Șeful statului a precizat însă că amenințarea nu a trecut, deci vom continua să avem grijă.

Așa numita relaxare se va face pas cu pas. Unele măsuri le vom lua începând cu 15 mai, iar următorul calup de relaxare va veni la începutul lunii iunie și așa mai departe, la un interval de 2 săptămâni. De la 15  mai se vor redeschide saloanele de coafură și frizerie, cabinetele stomatologice, muzeele, dar toate în condiții speciale de distanțare, de igienă. Cu toții vom purta mască de protecție în spații publice închise și în mijloacele de transport în comun”, a repetat președintele Iohannis.

Președintele a precizat că deplasările, în esență, vor fi restricționate pentru a pleca din localitate.

Și aici sunt câteva excepții. Este voie să se plece din localitate, de exemplu, în interes de serviciu, pentru probleme medicale. Este posibil să se iasă, de exemplu, pentru sport individual, pentru mers cu bicicleta în afara localității sau altele. Deci, sporturile individuale vor fi permise – atenție, individuale! Rămâne restricția că sunt interzise întâlnirile cu mai mult de 3 persoane. Asta se aplică, evident, și atunci când mergem să facem mișcare în aer liber. Este încă un aspect destul de important pe care l-aș menționa pe scurt, care se referă la sportivi. Sportivii de performanță vor putea, în condiții foarte speciale, care vor fi detaliate de specialiști, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competițiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire – deci, pentru, atenție, sportivii de performanță. Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori – atenție, ca să nu fim greșit înțeleși. Deci, cantonamentele, dar numai în condiții speciale, pentru profesioniști

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.