Skip to content
Ediția de astăzi Recent

ISU ”Drobeta” și-a prezentat bilanțul activității pe anul 2019

Pompierii mehedințeni și-au prezentat astăzi bilanțul în sala ”Virgil Ogășanu” a Palatului Culturii ”Teodor Costescu”.

Ședința de bilanț a început cu prezentarea activității Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Drobeta” al județului Mehedinți. Conform datelor oficiale, pompierii mehedințeni  au intervenit în aproape 7.000 de misiuni şi acţiuni, dintre acestea 6.389 reprezentând intervenţii în situaţii de urgenţă, 517 recunoaşteri în teren şi 45 de exerciţii cu forţe şi mijloace în teren, adică o medie de 19 intervenții pe zi, concretizate în misiuni de salvare a vieții și bunurilor cetățenilor.

Împărţite pe categorii, ele se referă la 4.637 intervenţii SMURD, 321 incendii, 726 arderi necontrolate ale vegetaţiei uscate, 111 intervenţii pentru asistenţa şi salvarea persoanelor, 892 de acţiuni pentru protecţia comunităţii,  140  de  misiuni în alte situaţii de urgenţă, la 124 de solicitări forţele s-au deplasat în teren, fără a interveni.

Prezent la ședința de bilanț, prefectul Cristinel Pavel le-a adresat felicitări pompierilor pentru modul în care și-au dus la îndeplinire misiunile în cursul anului 2019.

”Ca prefect al judeţului și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență cunosc foarte bine activitatea d-voastră și vreau să vă asigur de prețuirea și respectul pe care vi-l port.  Sunteți de multe ori ultima speranță de salvare pentru cei aflați în pericol și am văzut că au fost situații când ați intervenit prompt și atunci când erați în timpul liber. V-ați lăsat familia, problemele personale pentru a salva oamenii care în acel moment aveau nevoie de dvoastră”, a spus prefectul Cristinel Pavel.

Comparativ cu anul precedent se observă o creştere a numărului de intervenţii în situaţii de urgenţă, procentul fiind de 40%.

Pe timpul desfăşurării intervenţiilor în situaţii de urgenţă au fost salvate 83 de persoane, 70 de animale şi 95 de păsări, precum şi importante bunuri materiale.

Pompierii din cadrul subunităţilor de intervenţie ale ISU Mehedinţi au acţionat pentru stingerea a 321 de incendii, faţă de 268 în aceeași perioadă a anului precedent. Cea mai mare pondere a incendiilor, circa 80% o reprezintă cele izbucnite la proprietăţile particulare ale cetăţenilor (locuinţe, anexe şi proprietăți private). Cu toate eforturile depuse, au fost înregistrate şi 5 victime, dintre care două decedate. Cele mai multe incendii au fost determinate de folosirea focului deschis (88), instalaţiile electrice  defecte (51), dar şi de folosirea necorespunzătoare a coşurilor de fum  (33).

Paramedicii Serviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) Mehedinţi au intervenit pentru salvarea şi acordarea asistenţei medicale unui număr de 4611 de persoane, dintre care 374 copii.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, numărul intervenţiilor SMURD a crescut cu aproximativ 45%. Creşterea se datorează  faptului că, pe parcursul anului 2019, instituţia noastră a fost dotată cu 5 ambulanţe SMURD noi.

Potrivit statisticilor ISU Mehedinţi, paramedicii SMURD au intervenit la 1165 urgenţe cu traumatisme,  266 urgenţe cu afecţiuni cardiace, 220 de urgenţe la intoxicaţii, 29 la bolnavi aflaţi în stop cardio-respirator resuscitat/neresuscitat, 327 de  urgenţe la accidente rutiere, 2447 de urgenţe pentru alte afecţiuni medicale (ale aparatului digestiv, renal, respirator, afecţiuni psihice etc) ş.a.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.