Skip to content
Ediția de astăzi Recent Social

Jandarmii francezi au venit să facă percheziții în Mehedinți – Hoții au furat utilaje de aproximativ 100.000 de euro

Polițiștii Direcției de Investigații Criminale și Jandarmeria Franceză au efectuat percheziții în județul Mehedinți pentru a identifica mai multe persoane bănuite de furt, în Franța. Cetățenii români cercetați ar fi comis, în anul 2018, aproximativ 80 de furturi din societăți comerciale, prin efracție, în diferite zone ale Franței, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 100.000 de euro.

Polițiștii de investigații criminale au desfășurat o acțiune, în județele Mehedinți, Gorj, Dolj, Caraș-Severin și Olt, pentru destructurarea unei grupări organizate de criminalitate itinerantă constituită din cetățeni români, care ar fi comis mai multe furturi de utilaje și scule electromecanice, din societăți comerciale, pe teritoriul Franței.

Cercetările derulate au fost inițiate în urma unor ordine europene de anchetă trimise în vara anului 2018 de autoritățile judiciare din Franța, către parchetele de pe lângă tribunalele județelor Gorj, Dolj, Mehedinți și Caraș-Severin, prin care au fost solicitate activități de cercetare penală care să vină în sprijinul anchetei derulate de partenerii francezi.

Activitățile au fost finalizate prin efectuarea a 11 percheziții domiciliare pe teritoriul României (județele Gorj, Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin și Olt).

De asemenea, polițiștii au depistat și condus la sediile unităților de parchet 4 persoane și au pus în executare 4 mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze pe numele acestora.

La perchezițiile domiciliare au fost descoperite și ridicate mai multe scule electromecanice despre care există date că ar proveni din comiterea furturilor din Franța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.