Skip to content
Ediția de astăzi

Klaus Iohannis, reproşuri către liberali la întâlnirea de taină de la Vila Lac 1. Ce l-a nemulţumit pe şeful statului

Preşedintele Klaus Iohannis şi conducerea restrânsă a PNL au avut marţi seara o şedinţă la Vila Lac 1. Potrivit unor surse participante la întâlnire, preşedintele a stabilit data de 23 decembrie ca limita pentru învestirea noului Guvern.

Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor că are două, trei nume de posibili premieri care să conducă un guvern format din reprezentanţi PNL, USR-PLUS şi UDMR. Ponderea politică în viitorul guvern ar urma să aibă la bază procentele obţinute de cele trei partide în alegeri, potrivit PSNews.ro

Cel mai probabil, varianta adoptată va fi cea unui guvern cu 18 ministere. Iohannis le-a transmis clar liberalilor că premierul va fi de la PNL. Chiar dacă liberalii s-au clasat pe poziţia a doua în alegeri, preşedintele nu vede o problemă, existând precedentul Alianţei DA, care a dat premier într-o situaţie similară.

Președintele le-ar fi spus liberalilor că este foarte dezamăgit de rezultatele obținute și „i-a dojenit” pe cei care au avut rezultate bune la locale, iar acum „s-au făcut de râs”, susțin surse participante la discuții, potrivit Digi24. Acesta le-a mai cerut liderilor PNL „depolitizare masivă în administrație”.

În context, Iohannis l-a lăudat pe Ludovic Orban pentru că a gestionat cel mai dificil an din ultimii 100 şi a făcut-o bine. Pe de altă parte, preşedintele a criticat faptul că în teritoriu lucrurile nu ar fi fost comunicate cum a trebuit.

După întâlnirea cu Klaus Iohannis, liberalii s-au întors la sediul PNL din Modrogan. Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat după întâlnire că „a fost o discuţie despre strategia de formare a majorităţii parlamentare şi de învestire a unui guvern”.

La întâlnirea cu șeful statului au luat parte Ludovic Orban, președintele PNL, care anunța luni seară că, în pofida demisiei din funcția de premier, va coordona „eforturile de constituire a unei majorități parlamentare de centru-dreapta”; Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean Prahova; vicepremierul Raluca Turcan; Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava; Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca; eurodeputatul Gheorghe Falcă; Florin Roman, liderul deputaților PNL; Florin Cîțu, ministru al Finanțelor Publice; eurodeputatul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL; senatoarea Alina Gorghiu; Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.