Skip to content
Ediția de astăzi

Cutremur în PMP: Eugen Tomac a anunțat că DEMISIONEAZĂ. Cine va fi lider interimar al partidului

Cutremur în PMP: Eugen Tomac a anunțat că demisionează de la șefia partidului, urmare a rezultatului de la alegerile parlamentare. Partidul nu a trecut pragul electoral. Marius Pașcan va fi lider interimar.

„Consider că în politică mereu lucrurile trebuie luate prin prisma rezultatului, exact cum e el validat. Am avut azi o ședință lungă cu colegii din PMP, pentru că sunt conștient că cu toții ne doream mai mult, așteptam un rezultat mult mai bun. Am luat decizia de a-mi informa colegii că îmi asum acest rezultat. În politică trebuie să privești viața în ochi așa cum e și si-ți asumi și lucrurile bune și pe cele mai puțin bune. Marius Pașcan va fi lider interimar”, a afirmat Tomac, potrivit PSNews.ro

Eugen Tomac a precizat apoi că, potrivit rezultatelor parțiale, PMP a obținut 4,93% la alegerile de duminică.

În mod clar, am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare. Vreau să le mulțumesc enorm românilor din Republica Moldova. Peste 30% din cetățenii din Republica Moldova au votat PMP. Vă sunt profund recunoscător și voi rămâne alături de dvs în toate proiectele viitoare. Politica e un joc de echipă și trebuie s-o privim cu maximă responsabilitate și seriozitate, inclusiv în privința rezultatelor. 4,93 arată rezultatele pentru noi”, a mai spus de acum fostul lider PMP.

Tomac a precizat că Partidul Mișcarea Populară a depus peste o mie de contestații, dar asta nu înseamnă că pune la îndoială desfășurarea acestor alegeri și rezultatul lor: „Acolo unde avem zero voturi sau acolo unde sunt membri care spun că au votat, dar nu sunt voturi consemnate am contestat. Sunt peste 1.090 de contestații pe care le-am formulat. Suntem conștienți de evoluția rezultatului și așteptăm cu mult interes modul cum vor fi soluționate aceste solicitări, care sunt legitime și necesare. Subliniem, însă, că nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar, justificat, vrem să fie analizată fiecare solicitare cu maximă seriozitate”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.