Skip to content
Recent Social

Legea pensiilor a fost promulgată! USR: Pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni, 8 iulie, legea pensiilor. Cei de la USR anunță că pentru a acoperi pensiile în următorii 4 ani, așa cum vor fi ele recalculate și majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politică, va trebui să găsească 172,55 miliarde de lei.

Adică, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sănătății și al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educației Naționale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor. Este imposibil să ai un asemenea impact bugetar și să păstrezi pensiile speciale, ba chiar să le și înmulțești, prin ordonanță de urgență, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD. Este imposibil să pretinzi că reformezi sistemul de pensii și că elimini inechitățile din sistem, așa cum au făcut PSD și ALDE, și să păstrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsă de prost gust, orchestrată de coaliția PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor. USR nu se opune măririi pensiilor, dar crede că majorările trebuie făcute cu responsabilitate bugetar-fiscală. Acum, mai mult ca oricând, trebuie desființate pensiile speciale”, este mesajul transmis de cei de la USR.

Citește și Legea pensiilor a fost adoptată – Ce prevede

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.