Skip to content
Administrație locală Recent

Licitație pentru lucrările de modernizare a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență

Președintele CJ Mehedinți Aladin Georgescu a anunțat luni, 18 octombrie, că s-a lansat o  nouă licitație pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență.

Proiectul de modernizare / recompartimentare spații interioare și eficientizare energetică a Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin, proiect implementat de Consiliul Județean Mehedinți cu fonduri europene, a intrat într-o nouă procedură de achiziție de servicii de proiectare și execuție a lucrărilor. Este a doua lansare, după ce la prima procedură, serviciile nu au fost atribuite, întrucât operatorii economici care au depus oferte nu au corespuns criteriilor impuse. Licitația a fost lansată la sfârșitul săptămânii trecute, iar ofertele operatorilor economici pot fi depuse până în data de 17 noiembrie 2021. Valoarea serviciilor este de 62 682 470 lei”, a anunțat președintele CJ Mehedinți.

Aladin Georgescu precizează că proiectul de reabilitare, modernizare și recompartimentare a clădirii principale a Spitalului Județean de Urgență cuprinde cele mai ample lucrări din ultimii 30 de ani.

Obiectivul pe care ni l-am propus este creșterea eficienței energetice a clădirii Spitalului Județean de Urgență Drobeta Turnu Severin prin realizarea lucrărilor de reabilitare și modernizare a acesteia și utilizării de echipamente și tehnologii din clasa de eficiență energetică ridicată, în scopul scăderii consumurilor de energie termică și de energie electrică necesară funcționării acesteia. Se vor recompartimenta spațiile interioare, se vor realiza grupuri sanitare în fiecare salon, se vor face lucrări pentru îmbunătățirea izolației termice a anvelopei, se va înlocui tâmplăria exterioară şi cea interioară. Se vor reface finisajele interioare cu materiale recomandate pentru unități sanitare și se vor înlocui rețelele electrice, termice, sanitare. Totodată, proiectul va rezolva problema căldurii și ventilației. Se vor monta sistem panouri fotovoltaice (352 buc.), centrală termică proprie ce va funcționa cu gaz, aceasta asigurând încălzirea clădirii, dar și apa menajeră și se va monta instalație de ventilație în locul aparatelor de aer condiționat. Printre lucrările cu caracter structural, neeligibile, se regăsesc: refacerea şi modernizarea instalației de gaze medicale (oxigen), montarea de covoare PVC antibacterian în saloane, băi şi holuri și refacerea instalației electrice (tablouri şi echipamente electrice). Acestea vor fi suportate din bugetul Consiliului Județean Mehedinți. Am speranța că la această procedură de licitație, vom avea ofertanți care să corespundă cerințelor din caietul de sarcini pentru ca cea mai important unitate spitalicească din județul Mehedinți să fie reabilitată și modernizată. Lucrările sunt foarte importante și în contextul actual, în care Spitalul Județean tratează atât pacienți COVID, cât și pacienți non – COVID”, a mai transmis Aladin Georgescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.