Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban, discuție de 3 ore cu Iohannis. Se conturează numele favoriților pentru ministere

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a avut sâmbătă o consultare cu preşedintele Iohannis, pentru a stabili lista cu propunerile de miniştri.

Potrivit PSNews.ro, deputatul Ioan Cupşa ar fi favorit pentru Ministerul Justiţiei, în discuţie mai fiind şi deputatul Gabriel Andronache şi președintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu. Andronache ar putea prelua însă Secretariatul General al Guvernului.

Raluca Turcan ar putea fi ministru cu portofoliu şi viceprim-ministru. La Ministerul Sănătăţiise ar fi în cărţi Vasile Rîmbu, managerului Spitalului Judeţean Suceava, Victor Costache, un medic din Sibiu, şi Horaţiu Suciu, un medic cardiolog din Târgu Mureş.

La Ministerul Dezvoltării, în continuare Ludovic Orban îl dorește pe Robert Sighiartău. La Ministerul Afacerilor Interne, mai multe zile Ludovic Orban a oscilat între senatorul Marcel Vela și deputatul Laurențiu Leoreanu, iar acum se pare că cele mai mari șanse de nominalizare le-ar avea Marcel Vela, potrivit sursei citate.

La Apărare şi Externe încă se discută variantele tehnocraţilor Nicolae Ciucă, respectiv Bogdan Aurescu.

Anul viitor este posibilă o fuziune PNL-PMP, mai noteazp Digi24.ro, iar liberalii vor să includă în planul de guvernare mărirea salariului minim.

Lista finală de miniştri va fi prezentată de Orban partenerilor din Parlament la runda a doua de negocieri, de miercuri şi joi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.