Skip to content
Ediția de astăzi

Ludovic Orban: Voi propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane

Premierul Ludovic Orban a declarat luni, 12 octombrie, că va propune sistarea evenimentelor private sau revenirea la vechiul sistem în care era permisă participarea a maximum 20 de persoane.

„Voi propune sistarea evenimentelor private. Este clar că reprezintă una din sursele de îmbolnăvire. Sau revenirea la vechiul sistem cu maximum 20 de persoane. Azi, evenimentele se organizează cu maxim 50 de persoane în spații închise și cu 100 de persoane în spații exterioare. Asta e legea. Sunt foarte mulți organizatori de evenimente care nu respectă aceste reguli în organizarea nunților. E posibil să luăm decizia să nu mai permitem astfel de evenimente private. Fie să revenim la cel mult 20 de persoane, adică să se facă în familie, pentru că asta înseamnă, fie sunt unele voci mai radicale care vor chiar interdicția”, a declarat Orban.

Premierul Ludovic Orban a mai declarat, luni dimineață, că nu se gândește să-și restrângă activitățile, ci doar să respecte regulile în contextul pandemiei de coronavirus. El a solicitat oamenilor să poarte mască și să păstreze distanța.

„Am stat în izolare, dar nu mă gândesc să-mi restrâng activitățile, ci mă gândesc să respect toate regulile. Știți foarte bine că am avut contacte cu multă lume, dar respectând regulile nu am contractat boala. Mesajul este ca oamenii să poarte mască, în mijloace de transport, la muncă, în stații, pe peroane. Să nu mai meargă la nunți. Au fost petreceri ad-hoc după alegeri în sute de localități. Oamenii să păstreze distanța, să se spele pe mâini. Încă există mulți oameni care nu respectă aceste reguli”, a declarat, luni, premierul Ludovic Orban.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.