Skip to content
Ediția de astăzi Recent Spot

Măsuri speciale în punctele de frontieră pentru perioada sărbătorilor de iarnă

Ca în fiecare an, apropierea Sărbătorilor de iarnăreaduce în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, pentrua-şi petrece aceste zile împreună cu familia, dar şi cetăţeni străini caredoresc să-şi petreacă zilele de vacanţă în România. Din acest motiv, în perioada următoare se prefigurează ocreştere a traficului prin punctele de trecere ale frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră Mehedinți și-a adaptat misiunile de supraveghere si control, precum şi resursele umane şi materiale, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ.

“Au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţieide frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecăruipunct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic. Subliniem faptul că este folosită la maximinfrastructura punctelor de trecere a frontierei, în limita configuraţieiacestora. De asemenea, în funcție de valorile de trafic, în fiecare punct detrecere a frontierei se vor crea fluxuri suplimentare de control, pe sensul deintrare sau ieșire din țară, după caz”, se arată într-un comunicat de presă al STPF Mehedinți.

În proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, polițiștii de frontieră împreună cu Poliţia Rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere a frontierei.

Pentru evitarea aglomerărilor, STPF Mehedinți  recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţa de sud-vest,  astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt. Pe raza județului Mehedinţi există  P.T.F. Porţile de Fier 1 – Djerdap și P.T.F. Porţile de Fier 2 – Kusjak.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.