Skip to content
Administrație locală Ediția de Astăzi Recent

CENTENAR – Viceprimarul PNL Daniel Cîrjan: Suntem obligați să fim optimiști până la capăt

PSNews Mehedinți desfășoară campania ”Centenar”. În cadrul acestui demers, la ceas aniversar pentru țara noastră, dar și pentru județul Mehedinți, am vrut să aflăm ce înseamnă 100 de ani de la Marea Unire pentru cei care conduc ”destinele” mehedințenilor.

Viceprimarul PNL municipiului Drobeta Turnu Severin Daniel Cîrjan s-a implicat în campania Centenar – PSNewsMehedinți.

Ce înseamnă pentru dumnevoastră aniversarea Centenarului?

Aniversarea Centenarului este unul dintre evenimentele cu însemnătate ale ultimilor ani din România, Marea Unire fiind momentul cel mai important din istoria noastră. Așadar, aniversarea a 100 de ani de la Marea Unire ne permite nouă să readucem în atenție momentele care ne definesc ca neam, ca popor, ca nație.

Ce mesaj le transmiteți mehedințenilor cu ocazia Centenarului?

Vreau să transmit mehedințenilor că această aniversare a 100 de ani de la Marea Unire este ocazia perfectă pentru toți de a solicita tuturor politicienilor, indiferent de culoarea politică, să se ridice la înălțimea așteptărilor celor care au înfăptuit Unirea și să lăse unii dintre ei interesele personale pe planul secund pentru a pune interesele generale pe primul plan.

Ce proiecte ați realizat în anul 2018 pentru Mehedinți?

Anul 2018 a însemnat pentru mine și colegii mei liberali din cadrul Consiliului Local oportunitatea de a propune mai multe proiecte locale pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, unele puse deja în practică, altele în curs de implementare. Printre acestea sunt mai importante:

  • proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevede solidaritatea cu localitățile din Republica Moldova care și-au exprimat dorința de unire, precum și solicitarea adresată Parlamentelor Republicii Moldova și României să emită o declarație comună privind REÎNTREGIREA ȚĂRII ȘI A NEAMULUI ROMÂNESC după care să elaboreze și să aprobe în regim de urgență un pachet de legi privind REUNIREA BASARABIEI CU ROMÂNIA.
  • proiect de hotărâre care prevede un acord de principiu pentru preluarea Portului Turistic Drobeta Turnu Severin, în suprafață totală de 44.084 mp, din administrarea Companiei Naționale Administrația Porturilor Dunării Fluviale SA în administrarea Consiliului Local al municipiului Drobeta Turnu Severin.
  • proiect de preluare a Bazinului Olimpic de Înot de la Compania Naționala de Investiții aflată în subordinea Guvernului și trecerea în administrarea Consiliului Local Drobeta Turnu Severin în vederea reabilitării fie din fonduri europene, fie din buget local.
  • proiect de hotărâre de consiliu local care prevede stabilirea unui termen de cel mult 10 zile de la depunerea documentațiilor pentru emiterea autorizației de construcție în cazul executării lucrărilor de extindere a rețelei de gaz și de racordare a persoanelor fizice și juridice la rețeaua de gaz a orașului!
  • proiectul de hotărâre ce prevede ca în anul școlar 2018-2019 sa beneficieze de consultații oftalmologice gratuite toți cei 3200 de elevi din clasele 1-4 din Drobeta-Turnu Severin.
  • proiect de hotărâre de Consiliu Local ce prevede plantarea în municipiul Drobeta-Turnu Severin a 100 de stejari și înființarea Parcului Centenar, la 100 de ani de la Marea Unire.
  • proiect de hotărâre de Consiliu Local care prevede acordarea pentru anul școlar 2018 – 2019 a pachetului cu rechizite școlare ,,Primul Ghiozdan” pentru copiii înscriși în clasa pregătitoare la unitățile de învățământ de pe raza Municipiului Drobeta-Turnu Severin.
  • proiect de hotărâre care prevede ca toate ședințele Consiliului Local să fie transmise în direct (live), prin intermediul canalului Youtube, cu distribuire pe pagina web a Primăriei municipiului Drobeta-Turnu Severin, precum și pe rețelele de socializare.
  • proiect de hotărâre de Consiliu Local conform căruia anumite acte fiscale vor putea fi transmise prin e-mail către severinenii care solicită această modalitate de comunicare fără documente tipărite.
  • proiect de hotărâre ce prevede consultații stomatologice gratuite pentru copiii din clasele 0-12 din Drobeta Turnu Severin, prin intermediul celor 5 Cabinete Școlare Dentare din cadrul Direcției de Asistență Socială, fără costuri din bugetul local.
  • proiect privind adopția câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Drobeta Turnu Severin care prevede realizarea unui website al Primăriei cu scopul de a promova adopțiile câinilor aflați în adăpostul public, organizarea lunară de târguri de adopții pentru câini, precum și alte măsuri.
  • proiect care prevede acordarea de reduceri de până la 50% la plata impozitului pe clădiri și terenuri, pe o perioadă de 5 ani, în situația producerii unor calamități naturale (cutremure, inundații, incendii provocate de fenomene naturale, etc ).
  • proiect de hotărâre privind onferirea titlului de cetățean de onoare post-mortem al municipiului Drobeta Turnu Severin domnului Ilie Balaci!
  • proiect pentru organizarea Galei de Excelență „ Copiii–Viitorul Severinului” privind premierea tinerilor merituoși care au obținut rezultate deosebite pe parcursul unui an școlar atât la învățătură cât și în diferite domenii.
  • proiectul de hotărâre „Oamenii Centenarului” privind aniversarea anuală a severinenilor de la împlinirea vârstei de 100 de ani.
  • proiect de hotarâre care prevede conferirea titlului de cetățean de onoare pentru 3 militari activi încadrați la Centrul Militar Județean Mehedinți care au participat la 3 sau mai multe misiuni în teatrele de operațiuni din Afganistan și Irak.
  • proiect care prevede acordarea copiilor sub 10 ani de acces gratuit la Ștrandul Municipal Schela Cladovei și la Patinoarul Municipal din ianuarie 2019.

Ce v-ați propus să realizați în anul 2019 pentru Mehedinți?

Pentru mine, anul 2019 sper să fie anul în care să pun în practică toate proiectele pe care le am în lucru în acest moment, preum și anul în care să pot face o diferență, în bine, pentru comunitatea noastră. De aceea, îmi doresc să pot privi în urmă la finalul anul viitor și să pot spune : Da, mi-am făcut datoria față de comunitate!

În ce direcție credeți că se va îndrepta România, după 100 de ani de la Marea Unire?

Suntem obligați să fim optimiști până la capăt. Chiar dacă acum, sub această guvernare, este evident faptul că lucrurile merg într-o direcție greșită, eu îmi mențin încrederea totală că după încheierea acestei guvernări rușinoase pentru România, țara noastră își va relua parcursul firesc în Europa și va reintra pe calea modernizării și dezvoltării.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.